Haberler

Saldırıda Yaralanan Gazeteci Yaşadıklarını Anlattı

Güncelleme:

Güney Kıbrıs'ta fanatik ELAM örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan gazeteci Ersöz Paşa, yaşadıklarını anlattı.

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın dün akşam Güney Kıbrıs’ta katıldığı konferansa fanatik ELAM örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan gazeteci Ersöz Paşa, yaşadıklarını İHA’ya anlattı. Kalın sopalı Yunan bayraklarıyla üzerine saldırdıklarını söyleyen Ersöz Paşa, “Gözlüğüm kırıldı, alnım yarıldı” dedi.

Dün akşam yaşanan saldırıda hafif şekilde yaralanan gazeteci Ersöz Paşa yaşananlarla ilgili olarak İHA’ya yaptığı açıklamada, “Akşam gayet güzel bir seyahatimiz oldu, konferans için Limasol’a gittik. Sorunsuz başlayacak gibi göründü ama sayın başkan içeriye girdikten sonra dışarıda ELAM örgütünün hareketlenmesi oldu, saldırdılar. Bir iki kişi olarak dışarıda kısıldık kaldık. Benim boynumda fotoğraf makinesi vardı. Önce bir Rum polisi olduğunu zannettiğim, çünkü göğsünde ‘Astonomia’ yazıyordu, kişi geldi ve boynumdaki makineyi almaya çalıştı. Arkadan ELAM örgütünün, o azgın elemanları, ellerindeki kalın sopalı Yunan bayraklarıyla üzerime saldırdılar. Bana vurmamaları için ben yumuldum. Makineyi polis boynumdan çekip aldı. Gözlüğüm kırıldı, alnım yarıldı. Biraz arbede yaşandıktan sonra ben de içeriye girebildim. Ama orada bizi koruyacak hiçbir Rum polisi yoktu, biz kendimizi koruyorduk. İçeriye girdim ve fotoğraf makinemi sordum, ‘Merak etme makinen polistedir, sana vereceğiz’ dediler. Yüzümden kan akıyordu.

Bir polis ceketinin altına saklayarak bana pamuk ve ilaç getirdi ve yaramı temizledi. Tam o anda bunlar yapılırken ön yan kapıya saldırı oldu. Oradan girip kapıyı kırdılar. Sayın Talat’ın iki tane koruma polisi kapıdaydı o sıra. Kapıyı kırınca müdahale etmeye çalıştılar. O sırada Amerikan elçisi oturuyordu orada, Amerikan elçisinin bulunduğu yere meşale attılar. Bizim Ali Volkan isimli arkadaşın alnına vurdu ve alnından kan aktı. Ondan sonra bizim polisler meşaleyi dışarı attılar ve kapıyı kapattılar ve orayı kontrol altına aldılar. Ondan sonra Rum polisi geldi ve dağıttı kendilerini. Sonra konferans devam etti ve bitti” diye konuştu.

ABDURRAHMAN BULUT

LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Talat Güney Kıbrıs Limasol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title