Haberler

Rewşenfikir Dergisi Yeni Sayısı Çıktı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Çayhane Hikmet Okulu Projesi ile birlikte yürütülen 'Rewşenfikir Dergisi' yeni sayısında yine dolu dolu.

İslami kimliğe sahip gençlerin bir araya gelerek; kendi varoluş amaçlarını aramak, bulmak ve gerçekleştirmek için kurmuş olduğu Çayhane Hikmet Okulu Projesi çerçevesinde hazırlanan 'Rewşenfikir Dergisi'nin yeni sayısı çıktı.

Kolektif bir oluşum olan Rewşwnfikir ekibi amaçlarının İslami kimliğin tesisinde ve yaygınlaştırılmasında kolektif bir çaba oluşturmak, günü anlamlandırabilen, yarınlara kendisini taşıyabilen ve yarınlarda hayata etkin olarak katılım gösterebilecek şahsiyetler oluşturmak olduklarını dile getiriyorlar.

Derginin üçüncü sayısında Editör Abdulkadir Çakmak sunuş yazısında; yaşadığımız zaman dilimi içerisinde İbrahimce bir duruş ve düşünüş tarzı, Habilce bir davranış ve örneklik, Eyyûbi bir sabır ve Muhammedi bir ahlaka sahip olmamızı ve bunların gerçekleştirildiği takdirde bahtiyar ve başarılı olabileceğimize değiniyor.

Derginin bu sayısında genel olarak Kapitalizm kültürünün toplumu ve bireyleri sürüklediği açmazlıklar konularını Coşkun Aytaş kaleme alırken, Eyyüp Karagöl de 'Sloganlardan Hayata Geçiş' başlığıyla gündeme dair konulara değiniyor.

PALA: NASIL KENDİMİZ OLABİLİRİZ?

Üniversitenin misyonunu sorgulayan Mehmet Pala, "kendi ayaklarımız üzerinde nasıl durabiliriz?" ve "nasıl kendimiz olabiliriz?" sorularına cevapları havza-iklim ilişkisi içerisinde arıyor.

Mehmet Uzun ise Ortadoğu'nun kadim halklarından olan 'Kürtlerin Kökeni' hakkında bir araştırma yazısıyla birçok bilgi ve belgelere dayanarak güzel bir makale sunuyor bizlere.

Musab İçen 'İstikametin Önemi ve İstikamet Krizi' konusunu işlerken Yunus Akyıldız ise 'İnfak' kavramının önemi ve günümüzdeki durumuna değiniyor derginin bu sayısında.

Mustafa Büyüksoy mevcut eğitim sistemine eleştirel bir yaklaşım sunan 'Eğitim Sisteminin Eleştirisi' başlıklı yazısıyla ve Ömer Faruk Taşçı 'İnsan' kavramının etimolojisi ve insanın bugün içinde bulunduğu durum konusunu ele alıyor.

Rewşenfikir bu sayısında bir ilke imza atarak halkımızın belleklerinde yer edinen masallardan Kürtçe bir masala Mahmut Güneş'in yazısıyla yer veriyor.

İkinci sayıda 'Bir Toplum Eleştirisi' yazısını kaleme alan Oğuzhan Koyuncu, dergisinin bu sayısında da 'Yeni Bir Toplumun İnşası' konusuyla karşılıyor bizleri.

Kitap tanıtımı bölümünde ise 'bütün çocuklarım ölse de şiddete başvurmayacağım' diyen Üstad Cevdet Said'in 'Adem'in oğlu Habil Gibi Ol!' kitabını Mehmet Yıldırım tanıtıyor.

Rewşenfikir Dergisi bu sayısında fikir yazılarının yanı sıra, şiir, edebiyat ve Kürtçe bir yazıya yer vererek daha kapsamlı bir sayı olarak karşımıza çıkıyor.

Şanlıurfa'da Çayhane Hikmet Okulu projesiyle birlikte yürütülen Rewşenfikir Dergisi üniversite öğrencileriyle beraber okul döneminde yılda iki defa çıkarılması planlanıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title