Haberler

Ramazan Öncesi Sahillerde Yoğunluk Yaşanıyor

Güncelleme:

Balıkesir'in sahil bölgeleri, ramazan ayı öncesi son hafta sonu sezonun en kalabalık dönemlerinden birini yaşadı.

ZAFER AKPINAR - Balıkesir'in, Marmara ile Ege denizlerine kıyısı bulunan sahil bölgeleri, ramazan ayı öncesindeki son cumartesi ve pazar günlerinde sezonun en kalabalık dönemlerinden birini yaşadı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de deniz turizminin başladığı bölge olarak bilinen Marmara Denizi kıyısındaki Erdek ile Kuzey Ege'nin turizm merkezi Edremit Körfezi, okulların kapanmasından sonra tatilcilerin akınına uğradı.

Ayvalık, Akçay, Altınoluk, Ören, Sarımsaklı gibi yerleşim birimlerinde yaklaşık 127 bin konutun bulunduğu Edremit Körfezi, özellikle hafta sonunu oldukça yoğun geçirdi. İkinci konutların yanı sıra 25 binden fazla yatak kapasitesinin tamamı dolan körfez, günübirlikçilerin de etkisiyle ramazan öncesindeki son hafta sonunda yüz binlerce kişiyi ağırladı.

Yaklaşık 115 kilometre uzunluğundaki sahillinin önemli bölümünde denize girilebilen körfezde, sahip olduğu temiz plajları, ucuz tatil imkanlarıyla ramazan ayından sonra da hareketliliğin sürmesi bekleniyor.

Ayvalık ve civarındaki 20'den fazla gezi teknesi, ramazan öncesi son pazar gününde yüzde 100 dolulukla binlerce kişiye hizmet verdi. Sabah saatlerinde açılan teknelerle adalara turlar düzenlendi. Koylara yanaşarak geziye çıkanların yüzmesine imkan sağlandı, müzikli ve yarışmalı eğlenceler sunuldu.

Gezi teknesi sahibi Eşre Jale, AA muhabirine, okulların kapanmasıyla başlayan yoğunluğun hafta sonunda en üst noktaya ulaştığını söyledi. Teknelerin yüzde 100 dolulukla hizmet verdiğini belirten Jale, "Geziye katılanlar sabahtan akşama kadar keyifli bir zaman geçirdi. Ramazan ayında işlerimiz biraz yavaşlar. Bu dönemde genellikle yabancılara hizmet veririz" dedi.

"Ramazan ayında yabancı turistler sezonu canlı tutacak"

Edremit'in Akçay beldesinin belediye başkanı Cahit İnceoğlu, Türkiye'de turizm hareketinin ilk başladığı yerlerden olan beldelerinde yaz sezonunun en yoğun dönemini geçirdiklerini anlattı. Sadece Akçay değil, körfez genelindeki yazlık konut, otel ve pansiyonların dolduğunu, yüz binlerce kişinin sahillere akın ettiğini vurgulayan İnceoğlu, şöyle konuştu:

"Doluluk oranları işletmecilerin yüzünü güldürdü. Yurt dışından gelen konuklar, büyük tatil köyü ve otelleri tercih ederken daha ekonomik olan pansiyon, apart otel ve kamplar da yoğun ilgi gördü. Almanya başta olmak üzere yurt dışından yabancı turistlerin de geldiği Akçay, ramazan öncesindeki son hafta sonunu oldukça yoğun geçirdi."

-"Şimdiden bayram ve sonrası için rezervasyonlar başladı"

Erdek'in Ocaklar beldesinin belediye başkanı Hüseyin Durak ise hafta sonunda rüzgar etkili olsa da beldeleri ve civardaki diğer sahil kentlerinin çok yoğun iki gün geçirdiğini belirtti.

Okulların kapanmasından bu yana beldelerindeki otellerin yüzde 100 dolulukla hizmet verdiğine dikkati çeken Durak, "Hafta sonu ise günübirlikçilerin de akınıyla çok kalabalk oldu. Pazar günü öğleden sonra dönüşler başladı. Ramazan ayında turizm hareketliliği çok yavaşlar. Şimdiden bayram ve sonrası için rezervasyonlar başladı. Yine yüzde 100 dolulukları yakalarız" ifadesini kullandı.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova da mavi bayraklı Ören ile Öğretmenler Mahallesi plajlarının tamamen dolduğunu dile getirdi.

Körfez genelinde otel ve pansiyon gibi birçok işletme sahibinin yüzlerinin güldüğüne işaret eden Akova, "Ramazan ayında işler biraz yavaşlasa da yabancı turistler sezonu canlı tutacak. Bayramla başlayacak hareketlilik ise okullar açılana kadar çok yoğun devam eder" değerlendirmesinde bulundu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Türkiye Erdek Akçay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title