Haberler

Preveze Deniz Zaferi Tatbikatla Anıldı

Preveze Deniz Zaferi’nin 476. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, Güney Deniz Saha Komutanlığı’na bağlı ekipler, İzmir Foça Deniz Üssü’nde ilk kez halka açık bir tatbikat düzenledi.

Preveze Deniz Zaferi'nin 476. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, Güney Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı ekipler, İzmir Foça Deniz Üssü'nde ilk kez halka açık bir tatbikat düzenledi.

Türk Denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Preveze Deniz Zaferi'nin 476. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü sebebiyle düzenlenen törenin ardından Foça Deniz Üssü'nde gerçekleştirilen tatbikata Foçalılar ilgi gösterdi. Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun'un yönettiği tatbikat nefesleri kesti. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin de katıldığı tören, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Foça Deniz Üssü'nün tanıtımıyla başladı. Etkinlik, Foça Deniz Üssü'nde bulunan, Kıbrıs Barış Harekatı ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütü PKK ile mücadele sırasında şehit düşen askerlerin şehitliğine yapılan ziyaretle devam etti.

151 sınıfı süratli amfibi gemiler ile yapılan tatbikat ilgiyle izlendi. Foça Deniz Üssü Timleri, gemilere yapılan bindirme faaliyetlerinin ardından çıkarma yapılacak alana hareket etti. Temsili düşmana karşı yapılan harekat gerçeği aratmadı. 260 personel, 3 tank ve 3 askeri TIR ile çıkarma yapan timler, tatbikatı başarıyla tamamladı. Foça Deniz Üssü personeli, töreni izlemeye gelen vatandaşlara, hem kullandıkları araç-gereç hakkında hem de tatbikat hakkında bilgi verdi.

Temsili tatbikatı yöneten Amfibi Görev Grup Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Preveze Deniz Zaferi'nin, Türk Denizcilik tarihi için önemini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Bugün, Preveze Deniz Zaferi'nin 476. Yıldönümünü kutluyoruz. Biz, Türk Denizcileri 1538'den beri bu zafer şuuruyla denizlerde varız. 'Anavatan'da güvende olmak için denizlerde var olmak, dünyada söz sahibi olmak için tüm denizlerde var olmak' gibi bir idealimiz var. Devletimize deniz kuvvetleri olarak en iyi şekilde hizmet etmek için varız."

Preveze Deniz Zaferi ile beraber her yıl 27 Eylül Günü kutlanan Deniz Kuvvetleri Günü, bu yıl ilk kez halka açık yapıldı. Foçalıların ilgi gösterdiği tören, Foça Deniz Üssü'nde yapılan anma töreninin ardından temsili çıkarma harekatı ve amfibi timlerin çıkarma gösterisiyle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ülgür Gökhan Güney Deniz İzmir Foça Politika Güncel Haberler

title