Haberler

Polisten Film Sahnelerini Aratmayacak Tatbikat

Taksim´deki Canlı Bombanın Ardından Polisler Gerçek Patlayıcı İle Eğitiliyor.

İstanbul Taksim'de patlayan canlı bombanın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü, şube müdürleri ve bazı polis memurlarına, olabilecek patlamanın gücünü ve o anda alınacak önlemleri, gerçek bombanın kullanıldığı uygulama ile gösterdi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitime Adana Valisi İlhan Atış, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, polis müdürleri ve çok sayıda memur katıldı. Uygulamalı eğitimde ilk olarak özel harekat polisleri, kapalı bir kapıyı açmak için patlayıcı kullandı.

Daha sonra 10 gram patlayıcı ile metal bir varilin nasıl havalanacağı gösterildi. Cansız bir mankenin üzerine yerleştirilen bomba patlatılarak, polis memurlarına o anda neler olabileceği gösterildi. Ayrıca hurda bir otomobil, plastik bomba ile patlatıldı. Vali İlhan Atış, polisin her an her şeye hazır olduğunu belirterek 24 saat görevin devam ettiğini belirtti. İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'de polis memurlarını her şeye karşı eğitildiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title