Haberler

Polis Kızılay'ı Dağıttı: 500 Gözaltı

Güncelleme:

Kızılay'da toplanan gruptan yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay'da toplanan gruptan yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı.

Öğle saatlerinden itibaren Kızılay'da toplanan gruba polis müdahalesinin ardından gözaltına alınanların sayısı 500'e yaklaştı. Zanlılar, otobüslerle ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Eylemler sırasında Atatürk Bulvarı'nın trafiğe kapatan gruba da polis müdahale etti. Kızılay'da ara sokaklara dağılan gruptakilerin bir bölümü, çevreden gelenlerle Atatürk Bulvarı'ndaki Ankara Sanayi Odası yakınlarında toplandı.

Slogan atan eylemciler, Atatürk Bulvarı'nın Kızılay istikametini trafiğe kapattı. Taş atan eylemcilere polis biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Rixos Oteli'nin camları da eylemcilerin attığı taşlarla kırıldı. Kurdukları barikatla polis müdahelesini engellemeye çalışan, eylemciler ara sokaklara dağıldı.

Polis müdahelesi sırasında toplumsal olaylara müdahele aracı (TOMA) da alev aldı. Araçta çıkan yangın, diğer TOMA'lar tarafından söndürüldü.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ DARBEDİLDİ

Bu arada Sıhhiye Köprüsü'nde temizlik çalışmaları yapan Çankaya Belediyesi görevlisi Ömer Pırtıcı, eylemciler tarafından darbedildi. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan ve hafif yaralanan Pırtıcı, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Kızılay Taksim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title