Haberler

Polatlı Salihi Topraklarımızı Terör Örgütlerine Bırakmayacağız

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Esat Salihi ve beraberindeki heyet, Polatlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı Türkmenleri ziyaret etti.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Esat Salihi ve beraberindeki heyet, Polatlı Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı Türkmenleri ziyaret etti. Salihi, "Sizleri vatan toprağınızdan kovmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dedelerimiz nasıl yurdumuzu savunmuşsa bizler de aynı şekilde savunacağız. Topraklarımızı DAEŞ'e ve diğer terör unsurlarına terketmeyeceğiz" dedi.

Havan mermisinden yararlanan ve keskin nişancıların hedefi olan 4 yaralı, Polatlı'da ameliyat edildi ve tedavileri devam ediyor. Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan tarafından karşılanan Türkmen heyeti, servislerde yatan hastaları tek tek ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Esat Salihi, "Sizleri vatan toprağınızdan kovmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dedelerimiz nasıl yurdumuzu savunmuşsa bizler de aynı şekilde savunacağız. Topraklarımızı DAEŞ'e ve diğer terör unsurlarına terketmeyeceğiz. Bölgede Arap kalmadı, orayı terkettiler. Ama biz termekmeyeceğiz. Kerkük'te, Tazehurmatu'da ve bölgede mezhepçiliği körükleyen ve bu bahane ile terör yapan unsurların hakkından geleceğiz. Mezhepler şahısla Allah arasındadır" dedi.

Bazı yaralılar yakınlarını kaybettiklerini belirterek göz yaşlarını tutamadılar. Salihi ve beraberindeki heyet de duygulu dakikalar yaşadılar.

TÜRKİYE'YE MİNNETTARIZ

Polatlı Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan, Mart ayından bu yana 111 Iraklı Türkmen'i tedavi ettiklerini söyledi. Bundan önce gelen iki kafilenin kimyasal silah saldırısından etkilendiğini ve tedavilerinin hassasiyetle yapıldığını söyleyen Arslan, son dört yaralının ise bombalı saldırı ve kurşunla yaralandıklarını, vücutlarında kırıklar oluştuğunu belirtti. Arslan, "Yaralılarımızı ameliyat ettik durumları oldukça iyi" dedi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Esat Salihi, Türkmenlerin Polatlı Devlet Hastanesi'nde tedavisinin büyük bir titizlikle yapıldığını tesbit ettiklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, hükümetine ve tüm yetkilileri teşekkür ediyoruz. Daima bizim yanımızda oldu, bize destek verdi, yaralarımızı sardı" diye konuştu.

MUHABİRİN GÖZYAŞLARI

Esat Salihi ile birlikte Türkmeneli Vakfı Başkanı Fatih Türkcan, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Adil Selvi, Eski Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi de ziyaret heyetinde yer aldı. Türkmen lider Esat Salihi hastane çıkışında Türkmeneli TV'ye röportaj verdi. Bölgedeki terör vahşetinden ve katledilen masum insanlardan söz ederken duygulanan Salihi'nin konuşması, muhabir Duygu Yelin'i de ağlattı. Muhabir Duygu Yelin röportaj sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Arslan Polatlı Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

Zonguldak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü resmi tatil sayılır mı, tam gün mü, yarım gün mü tatil? Yozgat bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Van bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kurban Bayramında kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramında kargolar dağıtım yapıyor mu, açık mı? Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu! Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Emekli maaşlarında son durum ne?
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title