Haberler

Teslim Olan PKK'lı Terörist Örgütün Gerçek Yüzünü Anlattı

Güncelleme:

Yüksekova'da teslim olan PKK'lı terörist, "Gidin halk sizi bekliyor. Halk, savunacak askerleri arıyor dediler Bizi bırakıp kaçtılar." dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teslim olan PKK'lı terörist, 4 yıl kırsalda kaldıktan sonra terör örgütü YPG içerisinde de görev aldığını söyledi.

TERÖRİSTİN İTİRAFLARI

Yüksekova'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da arasında bulunduğu 7 teröristin teslim olmasının ardından dün bir terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bölgedeki güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan görüntülerde, teröristin itiraflarına yer verildi. Teröristin sözleri, terör örgütü PKK ile PYD/YPG arasındaki bağlantıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖNCE PKK SONRA YPG

Örgüte 2010 yılında katıldığını ifade eden terörist, 4 yıl kırsalda görev yaptıktan sonra 1 yıl da YPG içerisinde görev aldığını belirtti. Kobani başta olmak üzere değişik bölgelerde kaldıktan sonra Yüksekova'ya geldiğini anlatan terörist, örgüt yöneticilerinin, kendilerine halkın ihtiyaç duyduğunu belirttiklerini söyledi.

"GİDİN HALK SİZİ BEKLİYOR" DEYİP GÖNDERMİŞLER

Terörist, itiraflarında, örgütün kendisini Yüksekova'ya, "Gidin halk sizi bekliyor. Halk, savunacak askerleri arıyor" dediğini anlattı.

"BİZİ BIRAKIP KAÇTILAR"

Diğer terörist ise, eğitim verirken devlete karşı düşmanlık aşılamak istediklerini vurgulayarak şunları ifade etti:

"Halk; burada barikat kurmanızı, savaşmanızı istiyorlar' dediler. Evlerinin boşaltılması halkın üzerinde baskı oluşturdu. Halk dayanamayıp kaçtı. Biz kaldık sadece. Bizi buraya getirenler de kaçtı."

"PARALARI BİZE GETİRİN" DEMİŞLER

Terörist, örgüt yöneticilerinin ihtiyaçlarını evlerden karşılamalarını istediklerine dikkat çekerek, örgüt ele başlarının evlerde buldukları paraları da kendilerine getirmelerini söylediklerini aktardı. "En son bizi burada tek başımıza bırakıp kaçınca gerçek yüzlerini gördük" diyen terörist, "Bu yüzden teslim oldum. Bizi buraya getirenlerin hepsi kaçtı. Bizi ölüme sürükleyip kendileri rahat kaçmak için zemin oluşturdu" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Bayık Yüksekova Hakkari Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

yalanci tc basiniMobil-ANDROID:

yalancinin a etsinler tc basini cok duzmece hilebaz yalncisin.kim in1nur size adilerrrrr

4
39
yanıtYanıtla
Yesil:

Lo kirro sana ne oliy, TC ye sen laf etmeye utanmirmisen

yanıt1
yanıt1
sakarya:

lan pkk sızın yaptıgınızı kurtlere kımse yapmadı

36
2
yanıtYanıtla
KÜRT SAVAŞÇI:

YAZ YAZ HEYECANLI OLUYOR :))))))

8
27
yanıtYanıtla
KÜRTLER:

GÖRÜN KÜRTLER ARTIK SİZE EDİLEN KÜFÜRÜ NEDEN GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ SİZİN IRKINIZA LAF EDİYOR SÖVÜYORLAR DAHA NE İSTİYORSUNUZ ??????????????

13
21
yanıtYanıtla
YAPIMCI:

BUNU HANGİ ARKADAŞ YAZMIŞ :)) GELSİN BİZE FİLM ŞİRKETİNE BİR ARA GÖRÜŞELİM :))

10
20
yanıtYanıtla
analiz:

yalanmi 400. 000 bin insan nereye kacti

yanıt2
yanıt1
CHP:

Ben de hic inan madim düzmece noter tasdigi olmadan inandiramazsiniz BIR CHP LI OLARAK HIC INANMADIM

yanıt5
yanıt4
DAVUT:

ABD İSTEMEDİKÇE NE PKK BİTER NE İŞİD BİTER NE DE EL KAİDE YADA TALİBAN. BUNLARA EN ÇOK DESTEK VEREN DE GENE TÜRKİYE KATAR ARABİSTAN BAE.

2
23
yanıtYanıtla
RESUL:

Gerçekler hdpli faşistleri rahatsız ediyor cünkü kürtler uyanıyor

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title