Haberler

PKK Çınar'daki Hain Saldırıyı Üstlendi: Özür Yok

Güncelleme:

Diyarbakır Çınar'da 1 ton bombanın kullanıldığı, 1 polisin şehit olduğu, 3 çocuk, 5 kişinin can verdiği saldırıyı PKK üstlendi. HDP'nin özür çağrısı duymazdan gelindi.

PKK Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde İlçe Emniyet Amirliği, Emniyet Lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada HDP'nin çağrısı duymazdan gelinerek özür dilenmezken "Ölen sivil ve çocuklardan dolayı üzüntü duyuyoruz" denildi.

YİNE TEHDİT ETTİLER

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine yaptığı saldırıyı Van'da 12 teröristin öldürülmesi olayına misilleme olarak yaptığını ve bu tür saldırılara devam edeceğini açıklayıp tehdit etti.

"SİVİLLER İÇİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

İşte o açıklama:

"Bu eylem esas olarak emniyet güçlerini hedeflemektedir. Ancak Emniyet Müdürlüğü ile polis lojmanlarının 5 katlı olan aynı binada olmasından dolayı lojman içinde 2 sivil insanın da yaşamını yitirmesine yol açılmıştır. Aynı zamanda eylemden dolayı patlayan trafonun bir evin üzerine düşmesi neticesinde evin içinde 2'si çocuk 3 insanımız da yaşamını yitirmiştir.

Açık ki hareketimizin genel çizgisi ve siyasal amaçları gereğince hiçbir zaman hiçbir sivil bizim hedefimiz olamaz. Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanlarımızın yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü vurgulamak istiyor, yaşamını yitiren sivil insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz."

1 POLİS ŞEHİT OLMUŞ, 5 SİVİL HAYATINI KAYBETMİŞTİ

14 Ocak'ta Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araç infilak ettirilmiş, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir polis, biri çocuk beş sivil hayatını kaybetmiş, 39 kişi de yaralanmıştı.


1 TON PATLAYICI KULLANILMIŞTI

Olay yerinde yapılan ilk incelemede infilak ettirilen kamyonete teröristlerin, yaklaşık 1 ton güçlendirilmiş patlayıcı yüklediği belirlenmişti. Şiddetli patlamada kamyonet paramparça olurken, olay yerinde derin bir çukur oluşmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

title