Haberler

Pirelli Venezuela'daki Üretimini Süresiz Olarak Durduruyor

Pirelli, Venezuela'daki üretimini süresiz olarak durduracağını açıkladı.

Pirelli, Venezuela'daki üretimini süresiz olarak durduracağını açıkladı. Karar, hem fabrikada hem de dağıtım kanalında çalışan 2 binden fazla işçiyi etkiyecek.

Venezuela basınına göre Çinli lastik üreticisi Pirelli, hammadde eksikliğinden dolayı Venezuela'daki faaliyetlerini süresiz olarak askıya aldı. Sektörün üçüncü büyük üreticisi, 16 Haziran'dan itibaren Carabobo eyaletinin Guacara bölgesindeki fabrikasını durduracağını açıkladı.

Şirket yetkilileri operasyonların ne zaman başlayacağına dair açıklama yapmazken üretimin yeniden başlaması için ellerinden geleni yaptıklarını söylemekle yetindi.

Üretimi durdurma kararı fabrikada çalışan 990 işçiyi ve ülke genelindeki 190 satış ofisinin binin üzerindeki çalışanını etkileyecek.

Pirelli'nin üretimi ülkede  düzenli olarak düşüyordu. Günlük 6000 lastik üretme kapasitesine sahip olan fabrika geçen ay ortalama olarak günde sadece 1800 lastik üretmişti.

Geçen günlerde Amerikalı Colgate Palmolive de yine hammadde eksikliğinden dolayı deterjan fabrikasının üretimini geçici olarak durdurduğunu, General Motors (GM) ve United Airlines ise ülkeden tamamen çekildiğini duyurmuştu. Çekilme kararını GM. 17 Nisan'da bir fabrika ise kamulaştırılarak işçilere verilmesi, United Airlines ise seferlerdeki doluluk oranının düşmesi üzerine almıştı. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Venezuela Pirelli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title