Haberler

Pilot, 'Para Çaldığı' İddialarına Sert Yanıt Verdi

Isparta'da Düşen World Focus Havayolları Uçağının Enkazını Kaldırma İşinde Görev Yapan Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak, Enkaz Alanından Para Çaldığı Yolundaki İddialara Yanıt Verdi.

Isparta'da düşen World Focus Havayolları uçağının enkazını kaldırma işinde görev yapan Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak, enkaz alanından para çaldığı yolundaki iddialara, "Ölen insanların 2 bin 106 YTL'sine tenezzül edecek kadar aşağılık insan değilim" şeklinde yanıt verdi.

Uçakta 2 görevlinin, 2 bin 106 YTL para ile bir cep telefonu bularak kendine teslim ettiklerini belirten Altunbulak, "Çok ağır bir suçlamayla, hırsızlık suçuyla itham ediliyorum. Son kez bir açıklama yapıyorum; iddia sahiplerinin onuru, şerefi, haysiyeti varsa mahkemeye gitsin söylesin, savcılığa söylesin. Çamur atmasınlar insanlara, internette, gazetede değil. Bu insanları daha fazla üzmeyelim. Ben daha fazla konuşmayacağım. Ne kadar hakaret edilirse edilsin, ne kadar kötü söz söylenirse söylensin daha fazla konuşmayacağım" dedi.

Enkazdan para da kıymetli eşyaların da çıkabileceğini söyleyen Altunbulak, "Benim çalışan işçilerimden biri parayı ve cep telefonu buldu. 2 bin 106 YTL. Dağda benden başka kimse yok. Adamlarım ve ben vardım. Bu onurlu davranışından dolayı telefonu ve parayı bulan kişilere 3'er bin YTL para verdim, 3 kişi 9 bin YTL verdim" diye konuştu.

Kaptan Altunbulak, köye jandarmayla indiklerini ve bu parayı söylediğini belirterek, paranın yanında bulduğu Imail numarasını verdiğini, bu numaranın sahibini bulmalarını paranın da kendisinde olduğunu söyledi. Altunbulak, "Ama şu ana kadar bir cevap gelmedi. Telekom'a sorduk. Telekom da yetkili kurum tarafından bir yazı gelirse vereceğini söyledi. Telefonun sahibini öğrenemedik. Jandarmayla görüştüm, sahibini bulamadıklarını söylediler. İki ay sonra parayı jandarmaya gönderdim. Bir tutanak tuttum ve havale ettim parayı. Enkazı bana teslim tesellüm belgesiyle teslim etti. Ama sivil havacılık benden enkazı teslim almadı. Zimmeti benim üzerimde. Daha enkazı kimse almadı. Orada yakınları vefat etmiş insanları artık üzmeyelim, saygısızlık etmeyelim, millete saygısızlık edilmesin. Yapılanlar çok ayıp, terbiyesizlik" şeklinde konuştu.

Uçağın enkazını kaldırmayı World Focus'tan devralan Erdal Döker'in enkazdan uçak parçaları çaldığını iddia eden Fevzi Altunbulak, şöyle konuştu:

"Ben bu enkazla ilgili yaşanan ihmali yetkili makamlara bildirdiğim için yanlış dönen sistemin enkazına bir çomak soktum. Ya çomak kırılacak, ya da sistemin dişlileri. Bu uçak kazasında sadece pilotaj hatası olduğuna da inanmıyorum. Hakkımda bazı basın organlarında ortaya atılanlar iftiradır. Bu iftiralara ve uçağın gerçek düşüş sebebine ilişkin bildiklerimi yargıya anlatacağım. Ben enkazda parayı ve cep telefonunu bulan 3 personele 3'er binden toplam 9 bin YTL ikramiye verdim, dürüst davrandıkları için onları ödüllendirdim. Ben ölen insanların 2 bin 106 YTL'sine tenezzül edecek kadar aşağılık insan değilim. Bunu iddia edenler aşağılıktır." (AY-ED-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title