Haberler

Papa Franciscus, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

Güncelleme:

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının başladığı 24 Şubat 2022'den sonra ilk kez Roma'ya ziyarette bulunan Zelenskiy, İtalya temaslarını tamamladıktan sonra Roma'nın komşusu Vatikan Şehir Devleti'ne geçerek Papa Franciscus ile bir araya geldi.

Vatikan Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Papa ile Devlet Başkanı arasındaki görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin konuları arasında devam eden Ukrayna savaşının yol açtığı insani ve siyasi durum ele alındı." ifadesi kullanıldı.

Papa'nın savaşın başından bu yana durması için çok sayıda çağrı yaptığı hatırlatılan açıklamada, "Her iki lider de halkı desteklemek için insani yardım çabalarının sürdürülmesi gereği konusunda mutabık kaldı. Papa, özellikle çatışmanın etkilediği en kırılgan insanlar ile masum mağdurlara yönelik insani jestlere acil ihtiyaç olduğunu vurguladı." bilgisi verildi.

Görüşmeye dair Twitter hesabından paylaşımda bulunan Zelenskiy ise "Milyonlarca Ukraynalının yaşadığı trajediye kişisel olarak gösterdiği dikkatten ötürü kendisine minnettarım. Ukrayna'dan sürgün edilen çocuklardan bahsettim. Onları eve döndürmek için her türlü çabayı göstermeliyiz. Ayrıca Ukrayna'da Rusya'nın işlediği suçları kınamasını talep ettim. Çünkü mağdur ile saldırgan arasında bir eşitlik olamaz. Adil bir barışa ulaşmak için tek etkili yol olan barış formülümüzden bahsettim ve bunun uygulamasına katılmayı önerdim." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ile Papa Franciscus, 8 Şubat 2020'deki son görüşmelerinden bu yana ilk kez ve yine Vatikan'da bir araya gelmiş oldu.

Zelenskiy'nin yarın Almanya'ya geçmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Volodimir Zelenskiy Ukrayna Vatikan Papa Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title