Haberler

Papa da mı Işid'çi' Savunması

– GEÇEN Aralık ve Ocak aylarında terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklan 8 sanıktan biri olan Emrullah Oğuz, iddianamede Paris'teki saldırıya sevindiğine yönelik ifadeler üzerine, "Bu konuda Papa da değerlendirmede bulundu.

– GEÇEN Aralık ve Ocak aylarında terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklan 8 sanıktan biri olan Emrullah Oğuz, iddianamede Paris'teki saldırıya sevindiğine yönelik ifadeler üzerine, "Bu konuda Papa da değerlendirmede bulundu. Papa da mı IŞİD'çi" dedi.

Antalya, Osmaniye ve Adana'da geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda Muştak Batan, Yunus Karakoç, Selahattin Bulandı, İbrahim Gök, Nureddin Algan, Harun Uygur, Ömer Yiğit ile Suriye uyruklu Abdülkader Alaboud IŞİD gözaltına alındı. Muştak Batan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklandı. Geçen Aralık ayında Mardin'de yakalanıp tutuklanan Emrullah Oğuz ve Emin Can Özdemir de bu kişilerle bağlantılı olduğu tespit edilince dosyaya eklendi.

IŞİD'e eleman temin etmek ve terör örgütünün hedefleri doğrultusunda sansasyonel eylemlerde bulunmak amacıyla ABD başkonsolosluğuna bombalı saldırı hazırlığında oldukları iddia edilen sanıkların yargılanmasına, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanıklardan Arap asıllı olduğunu söyleyen Emrullah Oğuz ile Emin Can Özdemir duruşmaya tutuklu bulundukları Malatya Cezaevi'nden SEGBİS üzerinden katıldı.

Kendisinin şeriatı getirmek gibi bir amacı olmadığını, böyle bir ayet ve hadis de olmadığını anlatan Emrullah Oğuz, "Benim amacım anayasal düzeni değiştirmek değil, aksine anayasanın bana verdiği din ve inanç özgürlüğünü yaşamaktır. Türkiye laik bir devlettir" dedi. Konuşmasında Fransa'daki bombalı saldırıyla ilgili sevinç duymasına da iddianamede yer verildiğini anlatan Emrullah Oğuz, "Sadece ben değil, birçok insan bundan sevinç duydu. Papa da bununla ilgili değerlendirmede bulundu. Papa da mı IŞİD'çi oldu" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyip tahliye talebinde bulundu. Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Antalya Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title