Haberler

OSTİM Kültür Günü'nde Büyükelçiler Ülkelerini Tanıttı

Güncelleme:

Birleşik Arap Emirlikleri, Ruanda ve Guatemala'nın Ankara Büyükelçileri, OSTİM Kültür Günü'nde kendi ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıttı. Etkinlikte, Ankara'daki yabancı misyon temsilciliklerinin ve OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerinin kültürleri tanıtan stantlar yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Charles Kayonga ve Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, OSTİM Kültür Günü'nde kendi ülkelerinin kültür ve geleneklerini tanıttı.

Ostim Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen OSTİM Kültür Günü'ne BAE'nin Ankara Büyükelçisi Zahiri, Ruanda'nın yeni Ankara Büyükelçisi Kayonga ve Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi olarak atanan Hernandez Recinos katıldı.

Programın açılışında konuşan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, etkinliğe katılan büyükelçilere teşekkür ederek "Burada bizimle birlikte olmanız bizim için büyük bir zenginlik." dedi.

OSTİM Teknik Üniversitesi'nde birçok ülkeden gelen yabancı öğrenci olduğuna dikkati çeken Yülek, bu sayının gelecek yıllarda daha da artırılması çağrısı yaptı.

Yülek, BAE'ye üniversiteye uzun süredir verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

BAE'nin Ankara Büyükelçisi Zahiri, etkinliğin farklı kültürleri keşfetmek için çok büyük fırsat sunduğunu söyledi.

Zahiri, "Kültürler arası etkileşim sadece yaşamlarımızı zenginleştirmekle kalmaz, aynı zamanda uluslararası anlayış ve işbirliğini de geliştirir." ifadesini kullandı.

BAE'nin çevresel, ekonomik ve sosyal olmak üzere sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten Zahiri, sürdürülebilirliğin yalnızca hükümetlerin değil, toplumdaki her bireyin üzerine düşen toplamsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Zahiri, sürdürülebilirliğin, özellikle gençlerin geleceği için büyük önem taşıdığını, bu yüzden ülkesinin sürdürülebilir bir gelecek inşa etmekte kararlı olduğunu ifade etti.

Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Kayonga, ülkesinin kültürü ve tarihi hakkında bilgi vererek, farklı kültürler arasındaki etkileşim ve değişimin önemine işaret etti.

Kayonga, kültürlerin etkileşim ile büyüyeceğini, kültürü olmayan ülkelerin hayatta kalamayacağını ve uzun yıllar yaşayamayacağını kaydederek, "Bu bölge buna (kültürler arası etkileşime) bir örnektir. Bu bölge medeniyetin başladığı yerdir." dedi.

Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Hernandez Recinos de bu tür etkinliklerin milletleri daha da yakınlaştırdığını ifade etti.

Hernandez Recinos, Türkiye ile Guatemala'nın pek çok ortak noktası olduğuna dikkati çekti.

İki ülkenin de büyük ülkelere komşu olduğunu ve iki ülkenin topraklarının eski medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Hernandez Recinos, Guatemala ile ilişkilerin geliştirilmesi ve daha fazla Guatemalalı öğrencinin Türkiye'ye gelmesi için çağrıda bulundu.

Kültür Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Ankara'daki yabancı misyon temsilciliklerinin ve OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerinin kültürleri tanıtan stantları yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri OSTİM Teknik Üniversitesi Guatemala Ankara Kültür Sanat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title