Haberler

OSMİAD'dan Milletvekili Dr. Bağcı'ya Teşekkür

Güncelleme:

OSMİAD, Başbakan Davutoğlu'na ve Milletvekili Bağcı'ya Pirinçteki Yüzde 1'lik KDV oranı için teşekkür etti.

OSMİAD, Başbakan Davutoğlu'na ve Milletvekili Bağcı'ya Pirinçteki Yüzde 1'lik KDV oranı İlçede sevinçle karşılandığını belirterek teşekkür etti.

Osmancık Kale Otelde Osmancık İş Adamları Derneği (OSMİAD) yönetim kurulu üyeleri, çeltik ekicileri ve çeltik fabrikası sahipleri akşam yuemeğinde bir araya gelerek basın toplantısı yaptı.

Osmancık İş Adamları Derneği (OSMİAD) Başkanı İş adamı Sakin Bilge, pirinçte KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin Osmancık ve çevresinde en büyük gelir ve geçim kapısı olan pirinç sektöründe sevinçle karşılandığını belirterek emeği geçenlere ve yetkililere teşekkür etti.

Osmancık'ta 8 adet çeltik fabrikasında yıllık 25 bin ton pirinç üretildiğini ifade eden OSMİAD Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Sakin Bilge, 2 bin 500 hektar alanda ekimi yapılan çeltik çeşidinin 1997 yılında Osmancık 97 ismiyle tescillendiğine dikkat çekti. Dünyanın birçok yerinde Osmancık 97 isimli çeltiğin ekildiğinin altını çizen Bilge, bu çeltiğin tarım ve sanayi olarak ilçenin can damarı olarak ekonomi kaynağı olduğunu vurguladı. Bilge, KDV indirimini sadece Trakya'da Çeltik Üreticiler Birliği ile Derneğimiz OSMİAD takip etmiş, konuyu sık sık toplantılarda ve basın aracılığı ile gündeme getirmiştir.dedi.

OSMİAD Başkanı İş Adamı Sakin Bilge, Kuru gıdalarda uygulanan yüzde 1'lik KDV oranı pirincede uygulanması fevkalede güzel, olumlu bir uygulama olduğuna dikkat çekti. Yüzde 1'lik KDV oranı pirinçte hem kaçağı önleyeceği hemde ticareti hareketlendireceğini iddia etti. Çünkü KDV.'nin %8 olması fatura kesilmesinden kaçınılması gibi bir sorunu ortaya çıkarıyordu. diyen Bilge "KDV %1 e inince herkes fatura kesecek devlette kazanacak millette" ifadelerini kullandı.

Pirinçte KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesinin ilçemizde hem çeltik tarımı yapan çiftçilerimiz tarafından hem de üretici sanayicilerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılandığını söyleyen Bilge, Biz OSMİAD olarak 3 yıl önce Çeltik çalıştayında konuyu gündeme getirdiğimizde Çorum Milletvekilimiz Sayın Dr. Cahit Bağcı'ya da konu hakkında bilgi vermiştik. Sayın Milletvekilimizde bu konunun takipçisi olacağının sözünü vermişti. Milletvekilimiz Sayın Dr. Cahit Bağcı da ilçemiz için önemli olan bu konunun takipçisi olmuş ve TBMM'de gündeme getirmişti. Gerekli girişimlerde bulunarak emek sarfeden Sayın Dr. Bağcı konuyu o dönemin başbakanı Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a kadar iletmişti. Bu gün ilçemizin önemli bir talebinin karşılanmış olmasının sevincini dernek olarak, tüccarlarımız olarak, esnafımız olarak, çiftçilerimiz olarak yaşıyoruz. Başta bize bu müjdeyi veren Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve Milletvekilimiz Sayın Dr.Cahit Bağcı'ya OSMİAD yönetim kurulu, üyelerimiz ve Osmancık adına teşekkürlerimizi bir borç biliyor ve sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İfadelerini kullandı.

HABER:Mustafa ULUSOY

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Davutoğlu Cahit Bağcı Osmancık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title