Haberler

Orhangazi'de mısır işleme tesisinin imar planına iptal kararı

Mısırdan nişasta bazlı şeker üretimi yapan Amerikan menşeli firmanın Orhangazi ilçesinde kurduğu fabrikanın uygulama imar planının Bursa 2. İdare Mahkemesince iptal edildiği bildirildi.

Mısırdan nişasta bazlı şeker üretimi yapan Amerikan menşeli firmanın Orhangazi ilçesinde kurduğu fabrikanın uygulama imar planının Bursa 2. İdare Mahkemesince iptal edildiği bildirildi.

Bursa Barosundan yapılan yazılı açıklamada, imar planının iptali için 2009 yılında Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Erol Çiçek, dönemin Orhangazi Temsilcisi Sedat Ata ve şu anki temsilcisi Öznur Çiçek ile Fikret Günay, Erdinç Yalamaoğlu, Mehmet Yalamaoğlu, Yakup Başaran ve Metin Uslu tarafından dava açıldığı hatırlatıldı.

Cargill AŞ'nin, Orhangazi'de kurulu mısır işleme tesisi için Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu'nun geçici 4. maddesinden yararlanmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurduğu, bu müracaat üzerine 16 Mart 2009'da bir yazıyla "tarım dışı arazi kullanım izni" verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu izne karşı Bursa Barosu öncülüğünde açılan dava da halen devam ederken, Bursa 2. İdare Mahkemesinin en son iptal kararı verdiği imar planı bu izne dayanılarak onaylanmıştı.

Bursa 2. İdare Mahkemesi, 11 yıl sonra verdiği kararının gerekçesinde, yasanın geçici 4. maddesi ile 1/25000 ölçekli İznik Gölü Çevre Düzeni Planı hükümlerinin 4.20'nci maddesi doğrultusunda hazırlanıp onaylandığı, anılan Çevre Düzeni Planı'nın ise mahkemece iptal edildiği görüldüğünden, dayanağı plan iptal edilen iş bu davaya konu 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanmasına dair İl Genel Meclisinin 7 Temmuz 2009 gün ve 2009-240 sayılı kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Orhangazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title