Haberler

Ordu Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı

Güncelleme:

Ordu Devlet Hastanesi'nde, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve AFAD tarafından personele yangın söndürme eğitimi verilip, tatbikat yaptırıldı.

Ordu Devlet Hastanesi bahçesinde personele yönelik düzenlenen tatbikatta itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri de hazır bulundu.

Tatbikatta yangın çeşitleri ve söndürme şekilleri hakkında teorik ve uygulamalı olarak eğitim verildi. Tatbikat gereği içinde su olan büyük bir kabın içerisine boşaltılan benzin ve mutfak tüpü yakıldı. Alev alan mutfak tüpü ve diğer kaptaki yangın, söndürme tüpüyle söndürüldü. 28 derece sıcakta kendilerini korumaya çalışan bazı hastane çalışanları ağaç gölgelerine kaçarken, bazıları da yanlarında getirdikleri dosya ve kağıtlarla başlarını örterek korunmaya çalıştı.

Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, tatbikatın başarıyla sonuçlandığını belirterek, "AFAD'la ortaklaşa yaptığımız bu çalışmada yangın söndürme usulleri hakkında hastane personeline hangi yangında hangi yangın söndürücünün kullanılacağı konularında tatbiki eğitimler yapıldı. Bu tür çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title