Haberler

Ordu'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı düzenlendi

Güncelleme:

Ordu'da, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Ordu'da, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Vali Tuncay Sonel, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan toplantıda, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve faaliyetlerin ele alınarak değerlendirileceğini söyledi.

Kadına şiddet konusunun, toplumun her kesimini ilgilendirdiğine işaret eden Sonel, "Kadınlar bizim için çok değerlidir. Onlar bizim için çok çok önemli. Kadınlarımız güçlü olduğu takdirde toplumumuz da güçlü olur." dedi.

Sonel, onların her şeyden önce bir anne olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim inancımızda, cennet annelerin ayaklarının altındadır. Anneye el kalkmaz. Bir anneye nasıl el kalkar, anlamış değilim. Çalışma hayatında, iş dünyasında, akademik çevrede, tıp dünyasında, toplumun her kesiminde çok değerli kadınlarımız var. Kadınlarımızın toplumumuzdaki yeri hakikaten çok çok önemli. Ordu genelinde biz bu konuya daha fazla dikkat çekeceğiz. Bu konuda çaba gösteren kurumlarımıza, kuruluşlarımıza ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyoruz."

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı görev yapan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Semra Ay Hülür ise bir sunum yaptı.

Hülür, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde yapılacak program ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla vatandaşların yoğun olduğu yerlerde afiş, pankart, döviz çalışmaları yapıldığını anlatan Hülür, her eve giren ekmeklerin konulduğu kese kağıdı ve ambalajların üzerine "Ekmeğimiz Aşımız, Kadınlar Baş Tacımız", "Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir" yazısı yazılarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekildiğini, kamu kurumlarında çalışan kadın personele yönelik eğitim çalışmaları yapıldığını, kurum ziyaretlerinde bulunulduğunu, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda stant açmak suretiyle broşür dağıtımı yapıldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığının KADES uygulamasının da tanıtıldığı toplantıda, Vali Sonel, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yapılabilecek çalışmalar ve faaliyetler konusunda komisyon üyelerinin de görüş, öneri ve düşüncelerini dinledi.

Sonel, kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalışmaları kapsamında okullarda öğrencilere eğitim verilmesini, tüm kurumların en üst düzeyde hassasiyet göstermesini ve farkındalık çalışmalarına destek olmalarını istedi.

Vali Sonel, toplantıya katılan komisyon üyeleri ile "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında Süleyman Felek Caddesi'nde kurulan, vatandaşlara broşür ve çam fidanı dağıtımı yapılan farkındalık standını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Ordu Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title