Haberler

Ölülere de "Kesin Dönüş" Yaptırmışlar

Mali Polis, Almanya'da Yaşayan Hasta ve Yaşlı Vatandaşlardan veya Kanuni Mirasçılarından Aldıkları Vekalet ile 'Permi' Haklarını, Vatandaşlar Öldükten Sonra Kullanarak Türkiye'ye Kaçak Otomobil Getirdikleri Tespit Edilen 12 Kişiyi Gözaltına Aldı.

Mali Polis, Almanya'da yaşayan hasta ve yaşlı vatandaşlardan veya kanuni mirasçılarından aldıkları vekalet ile ''Permi'' haklarını, vatandaşlar öldükten sonra kullanarak Türkiye'ye kaçak otomobil getirdikleri tespit edilen 12 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bazı kişilerin Almanya'da irtibatlı oldukları kişiler aracılığıyla Türkiye'ye kaçak otomobil getirdiği ihbarını alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Sincan Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla projeli bir çalışma başlattı.

Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler başta Ankara olmak üzere Nevşehir, Antalya, İzmir ve Zonguldak'ta ''Miras'' adını verdikleri eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdiler. Operasyonlarda Salih Gökçe Y. liderliğindeki şebekenin elemanları oldukları belirlenen ve aralarında gümrük müşaviri ile bir gümrük memurunun da bulunduğu Yakup E, Yılmaz E, Ahmet T, Halil İbrahim Ö, Turgut Y, Hanifi Yılmaz C, Canan E, Sabina K, Zakir K, Savaş K, ve Yaşar K. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda vekaletname, araç satış sözleşmeleri, gümrük beyannameleri ile hak sahibi olmayan kişilerce sahte belgeler kullanılmak suretiyle ithal edildiği tespit edilen 21 lüks otomobil ele geçirildi. Otomobillere Gümrük Muhafaza Müdürlüğü görevlilerince el konuldu.

Zanlıların emniyette yapılan sorgularında, Nevşehir'de oturan ve özel bir hastanenin de sahibi olduğu belirtilen Salih Gökçe Y.'den talimat alan şebeke üyelerinin, Almanya'da gazetelere ilan vererek, ''Permi'satın aldıkları belirlendi.

Ayrıca zanlıların Almanya'da yaşayan hasta ve yaşlı Türk vatandaşların kendilerinden veya kanuni mirasçılarından aldıkları vekaletler üzerinden elde ettikleri ''permi'' hakkını, söz konusu yaşlı ve hasta vatandaşlar öldükten sonra düzenledikleri sahte evraklarla birlikte kullanarak Türkiye'ye kaçak otomobil ithal ettikleri tespit edildi.

Getirilen otomobillerin Türkiye'deki ortalama bedellerinin 80-100 bin dolar civarında olduğu, zanlıların bu şekilde binlerce TL'lik haksız kazanç elde ettikleri değerlendirildi.

Emniyette sorguları tamamlanan 12 zanlı adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title