Haberler

Oks Heyecanı

Trabzon'da, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (Oks) 10 Bin 198 Öğrenci Ter Dökerken, Aileleri de Aynı Heyecanı Yaşadı.

Trabzon'da, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) 10 bin 198 öğrenci ter dökerken, aileleri de aynı heyecanı yaşadı.

Trabzon il merkezi dışında bu yıl ilk kez Of, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçe merkezlerinde de öğrenciler belirlenen okullarda sınava girerken, 10 bin 198 öğrenci 27 okulda sınav heyecanı yaşadı. Saat 10:00'da başlayan sınav, 12:00'da sona ererken, aileler sınav süresi boyunca çocuklarını okul bahçelerinde heyecan içinde bekledi.

İl merkezindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınava giren Azeri uyruklu Goşgar İsmailov'un babası Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zameddin İsmailov ve eşi Feride İsmailov da, oğullarını beklerken ilk kez bu kadar heyecan yaşadıklarını belirttiler.

Aynı okulda sınava giren yürüme engelli Metehan Dereli de soruların kolay olduğunu ifade ederken, sınav heyecanından son 3 gün uyuyamadığını söyledi. Dereli, hedefinin Anadolu Lisesi'ni kazanmak olduğunu söyledi. Annesi Aysel Dereli ise 3 çocuğundan yürüme engelli oğlu Metehan'ın derslerinde başarılı olduğunu belirterek çok heyecanlı olduğunu anlattı.

Öte yandan öğrencilerin çoğu sınavdaki soruların kolay olduğunu belirtirken, zaman zaman heyecan yaşadıklarını söylediler.

(BK-ÖS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title