Haberler

Öğrencilerin Saçları Kanser Hastalarına Moral Oluyor

TÜRKİYE'nin farklı kentlerinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kestikleri saçlarını kanser hastalarına umut olması için Mersin'deki bir peruk merkezine gönderiyor.

TÜRKİYE'nin farklı kentlerinde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kestikleri saçlarını kanser hastalarına umut olması için Mersin'deki bir peruk merkezine gönderiyor. Merkezde işlenip peruk haline getirilen bu saçlar, kemoterapi nedeni ile saçları kesilen kız çocuklarına hediye ediliyor.

Kemoterapi mağduru yaklaşık 400 kadına ücretsiz peruk hediye eden Mersin'deki bir peruk merkezi, şimdilerde farklı bir projeye ev sahipliği yapıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan çağrılar ile birlikte merkeze her gün kargo paketi geliyor. Bu paketlerde ise özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerinin saçları yer alıyor. Merkezde işlenerek peruk haline getirilen bu saçlar, kemoterapi nedeni ile saçları kesilen kalan kız çocuklarına hediye ediliyor. Saçların sahiplerinin yazdığı mektuplar da saç bağışının hangi duygularla yapıldığını gözler önüne seriyor.

'ÇOCUKLARA GÖNDERECEĞİZ'

Saç bağış kampanyasına ilişkin bilgi veren merkezin sahibi Mustafa İçpınar, "Saçlarınız saçlarımız olsun. Saçlarınız başkalarının mutluluğu olsun. Saçlarınız çok uzunsa ve kestirmeyi düşünüyorsanız bağış yapabilirsiniz. Yaklaşık 100 farklı kişiden kesilmiş saçlar geldi. Bu saçların bazıları peruk yapmak için yetersiz olduğu için birden fazla saçı kombin ettik ve bu perukları hazırladık. İçerisinde o kadar duygusal kareler var ki, yazılan mektuplar ömre bedel. Bu mektupları ihtiyaç sahiplerine peruklarla beraber gönderiyorum. Bu aralar ilkokul öğrencilerimiz çok hevesli. Bu yüzden saçların tamamını ilkokul ve ortaokul yaşlarındaki çocuklara göndereceğiz" dedi.

'SAÇIMA ÇOK İYİ BAK'

Saçlarını Uşak'tan bağışlayan ilkokul öğrencisi Huriyenur Akça da mektubunda, "Merhaba... Ben, sana saçını bağışlayan küçük kızım. Kendimi bildim bileli hiç saçımı kestirmedim ve kestiremem sanıyordum. Bir gün öğretmenim, 'Senin saçın çok uzun. Saçlarını bağışlamak ister misin?' diye sordu. Senden istediğim, saçıma çok iyi bakman. Çünkü ben bu zamana kadar saçlarıma çok iyi baktım" ifadelerine yer verdi.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Medya Mersin Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title