Haberler

Öğrenciler sınav için sınıflara girdi, velilere gürültü uyarısı yapıldı

Güncelleme:

ESKİŞEHİR'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, sağlık sorunları nedeniyle 4'ü evinde, 1'i hastanede olmak üzere kent genelindeki 128 okulda 10 bin 73 öğrenci sınava katıldı.

ESKİŞEHİR'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, sağlık sorunları nedeniyle 4'ü evinde, 1'i hastanede olmak üzere kent genelindeki 128 okulda 10 bin 73 öğrenci sınava katıldı. Melahat Ünügür Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilerin aileleri okul kapısında toplanınca öğretmenler, "Çocuklarınız bizlere emanet. Sınavın başlama zili çaldıktan sonra lütfen okul etrafında kalmayalım. Çünkü siz farkında değilsiniz, oradaki ses doğrudan sınıflara giriyor. Hiçbir öğrencimizin konsantresinin bozulmasını istemeyez" anonsları yaptı.

Eskişehir'deki 128 okulun 875 sınıfında 10 bin 73 öğrenci, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giriş yaptı. Öğrenciler, sabah 09.30'da başlayan sınav için yaklaşık 1 saat önce okula geldi. Sınava Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi'nde bulunan Melahat Ünügür Ortaokulu'nda giren öğrenciler, içerde ter dökerken aileleri ise okul kapısında bekledi. Yaşanan yoğunluğun ardından okul idaresi, anonslar yaparak ailelerin dağılmasını istedi. Okul idaresinde yapılan anonslarda, "Kıymetli velilerimiz, çocuklar 4 yıllık bir maratonun sonunda inşallah gönüllerine göre bir liseye gidecekler. Çocuklarınız bizlere emanet. Bu konuda müsterih olunuz, gönlünüz rahat olsun. Sizlerden ricam, sınavın başlama zili çaldıktan sonra lütfen okul etrafında kalmayalım. Çünkü siz farkında değilsiniz, oradaki ses doğrudan sınıflara giriyor. Hiçbir öğrencimizin konsantresinin bozulmasını istemeyiz o yüzden bu konuda sizlere rica ediyoruz" denildi. Anonsların ardından birçok aile, okuldan ayrıldı.Sınavlara sağlık sorunları nedeniyle 4 öğrenci evinde, 1 öğrenci ise hastanede girdi. Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de okulları gezerek sınav koşullarını inceledi. Sınav boyunca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri de okullar çevresinde güvenlik tedbiri aldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir LGS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title