Haberler

Öğrenciler, 'Geleceğini Çöpe Atma' Sloganıyla Sahili Temizledi

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 'Eko Okul' isimli proje kapsamında 25 öğrenci, 'Geleceğini çöpe atma' diyerek sahil temizliği yaptı.

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 'Eko Okul' isimli proje kapsamında 25 öğrenci, 'Geleceğini çöpe atma' diyerek sahil temizliği yaptı.

Sultan Akın İlkokulu öğretmenlerinden Sultan Yıldız'ın hazırladığı 'Eko Okul Projesi' çerçevesinde bir araya gelen 25 öğrenci, ilçedeki yaşıtları ve büyüklerine çevre bilincini aşılamak için örnek bir çalışmaya imza attı. Ellerindeki çöp poşetleri ile yaklaşık 1 kilometrelik sahile gelen öğrenciler, kısa süre içerisinde kumsaldaki atıkları çöp poşetine doldurdu. Daha sonra bu poşetleri de belediyeye ait çöp aracına atarak geride tertemiz bir sahil bıraktı.

Çalışmaya ilişkin açıklama yapan Okul Müdürü Fatih Öngeli, "Öğrencilerimizin küçük yaşta çevre temizliğine önem vermesi ve büyüklere örnek olması açısından çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın küçük yaşta çevre bilincine sahip olması ve temiz tutması gelecekte daha temiz bir çevre bırakmalarına yardımcı olacaktır" dedi.

'GELECEĞİNİ ÇÖPE ATMA'

Projenin mimarı öğretmen Sultan Yıldız ise projeye ilişkin şunları söyledi:

"Bu projemizin amacı çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Bu yılki konumuz çöp ve atık. Konumuz başlığı altında öğrencilerimizle birlikte sahile gelerek çevre temizliği yapıyoruz. Amacımız çevresine duyarlı, daha bilinçli çocukların yetişmesi. Bugünkü etkinliğimizde öğrencilerimiz çöpleri ayrı ayrı toplayarak da geri dönüşüme bir anlamda katkıda bulundular. Bu yılki sloganımızı ise 'Geleceğini Çöpe Atma' olarak belirledik."

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title