Haberler

    Diyanet İşleri Başkanını Koruyan Polis Sırtında Ölüm Taşımış

    Güncelleme:

    Diyanet İşleri Başkanı'nın, Güneydoğu ziyaretinde olası bir terör saldırısına karşı bir polisin "sinyal kesici"yi sırtında taşınmasının ölümcül sonuçlarının olabileceği ortaya çıktı.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, geçtiğimiz hafta Güneydoğu'ya yaptığı ziyaret sırasında olası bir terör saldırısına karşı "Sinyal Kesici" (Jammer) ile alınan önlem dikkat çekiciydi. Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, uzmanlar jammer cihazının polis memurunun yaptığı gibi sırtta taşınmasının ölümcül sağlık sorunlarına neden olabileceğini söylüyor.

    '6 DAKİKADA 1 DERECE...'

    Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğretim üyesi Doç.Dr. Selçuk Çömlekçi, sırtta taşınan jammer ve elektromanyetik sinyal yayan cihazların çalışırken belirli bir bantı süpüren güçlü RF dalgalar yaydığını belirterek, "Jammer'lar haberleşme bandında RF (1-30 GHz) frekansta ve 1- 100 Watt güçte çalışır. Bu bantta ve güçte bir cihaz yakın alan bölgesinde (taşıyan insanın kafa ve sırtta ve bu bölge organlarında) 6 dakikalık maruziyette 1 derecelik sıcaklık artışı yaratır. Bu nedenle 'Jammer'lar kesinlikle kişinin üstünde değil, metal koruyucu ardında ve araç içerisinde olmalıdır" dedi.

    'METABOLİZMAYI BOZAR'

    Çömlekçi, cihaza maruz kalmanın yaratacağı sağlık risklerine ilişkin de şunları kaydetti:

    "Radyo frekans bantları dokuları ısıtarak doğrudan etkiler. Canlı dokular uygun güç ve frekanslara tabi tutulursa dokuda artan ısı enerjisi sıcaklık yükselmesiyle dokunun biyolojik yapısını bozar.

    Bilimsel literatüre göre: metabolizma ısı yükselmesini kompanse etmek için bilinen geri dönüşüm metotlarını kullanır. Canlı metabolizma bu ısı enerjisini kompanse edemezse metabolik bozulmalar başlar. Kısa süreli etkiler; sinirlilik, kulak çınlaması, uyku düzensizlikleri, iştahsızlık başta gelen şikayetlerdir. Kümülatif olarak uzun süreçte kan düzeyi anormallikleri, beyin iç sıvısı iç sıcaklığının sürekli artmasına bağlı tümör oluşumu veya var olan tümörlerin hızlanması riski bulunmaktadır. Orta kulakta tümoral yapılar, kan yapım mekanizmasında bozulmalar da mümkün olabilir. Ayrıca gözde katarakt oluşumu da bu frekanslarda sıkça rapor edilmektedir."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Mehmet Görmez Milliyet Çömlekçi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (224)

    doğrusu:

    diyanet başkanının makam araçına o kadar para verileceğine polise bir tane sinyal kesici araç alınsa buna gerek kalmazdı

    20
    28
    yanıtYanıtla
    Akl:

    Makarna Tayfası senin yorumunu beğenmemiş

    yanıt4
    yanıt1
    lore:

    kesin cenetlik olur olum den korkan din alimini korudugu icin

    36
    2
    yanıtYanıtla
    halk:

    saray maray diye hiç laf etmiyin halkın seçtiği isme herkes saygı duymalı hakl seçtiyse birkaç ülkesini karan satan devlete laf edemez

    1
    30
    yanıtYanıtla
    MERDA:

    BAŞKALARINA GELİNCE ÖLÜM FITRAT VAR DİYEN SİYASETÇİLER KENDİ ÖLÜMLERİNE ENGEL OLMAK İÇİN MİLLETİ EŞEK GİBİ KULLANIRLAR YANİ BU BUDUR. . .

    28
    1
    yanıtYanıtla
    ÖMER:

    DİNİN OLDUGU YERDE DİNDEN KÖŞEYİ DÖNENLER HER ZAMAN OLDU OLMAYADA DEVAM EDECEKTİR. AYRICA DİNİN OLDUGU YERDE HUZUR OLMAZ.

    9
    18
    yanıtYanıtla
    george:

    evet din, olduğu yerde bütün dinsizleri huzursuz eder

    yanıt6
    yanıt7
    Vatansever:

    Diyanet başkanı Şehitliği methederek anlatıp duruyor ama Vatandaşların evlatları için, peki kendisi neden? Şehit olmaktan korkuyor zırhlı araba. . jammer. . korumalar. . Hani Şehadet çok mübarek çok güzeldi ne oldu Fakirin evlatlarına güzelde kendilerine çirkinmi?

    23
    4
    yanıtYanıtla
    aaa:

    ya bu diyanetin başındaki müslümanmı

    15
    11
    yanıtYanıtla
    hasan-x:

    Ben simdi AKPlilere soruyorum. . . Neden bu Askerlerin hicbirinde Celik Koruyucu Migfer yok . . . bak bu yüzden saklandiklari yerde cabuk vurulup Sehit oluyorlar. . . 1000 dolar karsiligi askerlikten kurtulanlar var. . . Sarayda fiati Bin Liralik Bardaklardan 4 Bin Liralik Cay icmeye Paraniz var. . . 300 Lira verip bu Askerlere Celik Migfer almaya Paraniz yokmu diye sorarlar adama eyyy Tayyip eyyy Amerika ))))

    24
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 224 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title