Haberler

Nürnberg'in Yeni Başkonsolosu Yavuz Kül Göreve Başladı

Nürnberg'deki 2 yıllık görevi sona eren ve Ankara'ya dönen Asip Kaya'nın yerine atanan, Başkonsolos Yavuz Kül göreve başladı.

Nürnberg'deki 2 yıllık görevi sona eren ve Ankara'ya dönen Asip Kaya'nın yerine atanan, Başkonsolos Yavuz Kül göreve başladı. Yavuz Kül'ün öz geçmişi şöyle:

1970 yılında Beşiri'de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde Uluslararası Politika alanında yüksek lisans yaptı.1999 yılında Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başlayan Başkonsolos Kül, Tiflis Büyükelçiliği'nde Üçüncü Katip, OECD Daimi Temsilciliği'nde İkinci Katip, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı Ekonomik İşleri'nde İkinci Katip, Atina Büyükelçiliği'nde Başkatip, T.C. Novorossisk Başkonsolosluğu'nda Başkonsolos ve son olarak da Dışişleri Bakanlığı'nda Orta Asya ve Kafkasya Genel Müdür Yardımcılığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.1 Ekim 2015 tarihinde Nürnberg Başkonsolosluğu'nda Başkonsolos olarak göreve başladı. Yabancı dil olarak İngilizce biliyor. - Rnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ankara Üniversitesi Beşiri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title