Haberler

NUMAN KURTULMUŞ KİMLİKLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMA TEHLİKELİDİR

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Arnavutköy Belediyesi'ni ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Arnavutköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Kurtulmuş, 'Birisi kalkıyor diyor ki' Ben Sünniyim? Öteki kalkıyor diyor ki 'Ben Aleviyim?. Kimlikler üzerinden siyaset yapmak özellikle dünyanın içinde bulunduğu bu dönemdeki riskler bakımından fevkalade tehlikelidir. Cumhurbaşkanımızın sözünü duydunuz. Biz bu ülkenin evlatlarını, Aleviler, Sünniler, Şiiler vesaire diyerek mezheplerine, meşreplerine göre ayırmayız. Çünkü biz bu ülkenin insanlarının yüzde 99'u Müslüman'dır Hepimizin ortak dini de Müslümanlıktır" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Arnavutköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Kurtulmuş, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşma yapan Kurtulmuş, 'Şimdi eser ve hizmet siyasetlerini söyleyince çok vakit alıyorum. Soruyu şöyle bir de tersinden sorun, eşinize, dostunuza, komşunuza, akrabanıza, iş yerindeki arkadaşlarınıza, birkaç bu soruları uzatabilirsiniz. Varsayalım şimdi bunlar biz iktidara geleceğiz diyorlar ya, inşallah bu millet bunları iktidara getirmeyecek. Neden' ne dedikleri belli değil. Yedi yamalı bohça, böyle bir koalisyon. Herhangi bir konuda ortak fikirleri yok. Mesela terörle mücadelede ne konu düşünüyorsunuz desen, İYİ Parti başka bir şey düşünüyor, HDP başka bir şey düşünüyor. Öyle mi? Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları desen aynı şey. Savunma sanayi desen hepsinde farklı bir fikir var. Ekonomi politikaları desen hepsi ayrı bir istikamette gidiyor. Bu milletin farklılıklarını dün olduğu gibi bugün de zenginlik olarak kabul edeceğiz. Değerli kardeşlerim, AK Parti'nin en temel özelliklerinden birisi, kapsayıcı ve kuşatıcı bir parti olmasıdır" dedi.

'HEPİMİZİN ORTAK DİNİ MÜSLÜMANLIKTIR"

Kurtulmuş, 'Birisi kalkıyor diyor ki' Ben Sünniyim? Öteki kalkıyor diyor ki 'Ben Aleviyim'. Kimlikler üzerinden siyaset yapmak özellikle dünyanın içinde bulunduğu bu dönemdeki riskler bakımından fevkalade tehlikelidir. Cumhurbaşkanımızın sözünü duydunuz. Biz bu ülkenin evlatlarını, Aleviler, Sünniler, Şiiler vesaire diyerek mezheplerine, meşreplerine göre ayırmayız. Çünkü biz, bu ülkenin insanlarının yüzde 99'u Müslüman'dır Hepimizin ortak dini de Müslümanlıktır. İslam'dır. Bundan da şeref duyarız. Bir başkasının etnik köken üzerinde, Türklüğü, Kürtlüğü, Araplığı, Lazlığı, Çerkezliği, Gürcülüğü vesairesinin üzerinden siyaset yapmasını da asla doğru bulmayız. Son derece tehlikeli buluruz. Irklarımız farklı olsa da hepimizin soyadımız aynıdır. Hepimizin soyadı Türkiye'dir. Hepimiz biz biliriz ki Hazreti Ali Efendimizin o meşhur tavsiyesini bir kere daha tekrarlamak istiyorum. Malik Bin Eşter'e söylediği o söz unutulmaz bir tavsiyedir. Mısır'a vali olarak atadığında 'Ey manik bil ki insanlar iki sınıftır. ya yaradılışda eşindir ya dinde kardeşindir'. Yaradılışta eşliğince din, cinsiyet, ırk, teninin rengi, konuştuğu anadili vesaire hiçbir şey kaldı mı' Zengin, fakir, şu sınıfta mı? olur bu sınıfta? Yaradılışta bütün Ademoğlu eşittir. Herkes Hazreti insandır. Bizim kitabımızda böyle yazar. Bizim siyasi inancımız böyledir ve biz bunun için bu memleketin insanlarının hiçbirisini insan olmak vaziyette vasıfları dolayısıyla ayırmayız. Hatta yedi buçuk milyar insanı, her birisini Allah'ın yarattığı kul, Hazreti İsa olarak görürüz. Bizim kitabımızda ayrımcılık yazmaz. Bizim kitabımızda bu siyasi kitabımızı kastediyorum. Bu ülkenin farklılıklarını ayrıştırma vesilesi olarak kullanmak yazmaz. Onun için kimin Alevi olduğu, kimin Sünni olduğu bizim işimiz değildir. Kimi Türk, kimin Kürt, kimin efendim Arap kökenli olduğu kimin, efendim Gürcü Çerkez olduğu bizi ilgilendirmez. Hepimiz biriz. Beraberiz ve hep beraber bu farklılıklarımızla zengin bir toplum oluşturuyor ve aziz milletimiz hep beraber bir ve beraber olarak ileriye doğru yürüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi Numan Kurtulmuş Siyaset Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title