Haberler

Hatipoğlu: Siyasete Girsem Bile Hizmetimden Vazgeçmem

Güncelleme:

Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, "Küçük bir ihtimalle de olsa siyasete girdiğimde ilahiyatçı vasfımdan, hizmetimden vazgeçmeyeceğim." dedi.

Ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iddialarına ilişkin "Kendi irademin içerisindeyken siyasete uzağım, ancak yüzde bir ihtimalle günün birinde siyasete girsem bile, ilahiyatçı vasfımdan, hizmetimden vazgeçmeyeceğim" dedi.

"DİYARBAKIR'DA ADAY OLSAM KAZANIRDIM" AÇIKLAMASI

Kağıthane Belediyesi tarafından Gültepe Kültür Merkezi'nde, Nihat Hatipoğlu ile Ashab-ı Kiram sohbet programı gerçekleştirildi. Program öncesi belediye başkanlığı adaylığı için açıklamalarda bulunan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, bir programda "Diyarbakır'da aday olsam kazanırdım" sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Nihat Hatipoğlu, "Orada söz arası sarf ettiğim bir cümleydi. O işe talip olduğum için değildi. Halkın iradesi neyse o dur. Bu cümlede anlatmak istediğim buydu. Yoksa ben oraya talibim, oraya seçime geleceğim, orayı alacağım manasında söylediğim bir söz değildir" dedi.

"İLAHİYATÇI OLARAK DEVAM EDECEĞİM"

"Ben ilahiyatçıyım, ilahiyatçı olarak kalmaya devam edeceğim" diyen Nihat Hatipoğlu, Siyasete hakikaten uzağım. Kendi irademin içerisindeyken siyasete uzağım. Siyaseti çirkin gördüğüm için değil, bunu yapanlara da sevgim, saygım var. Ama ben bu yolda İslam'a hizmet etmeyi kendime amade kıldım. Yüzde bir ihtimalle, günün birinde siyasete girsem bile ilahiyatçı vasfımdan, hizmetimden vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

"HALK SİZİN ADINIZA KARAR VERECEK OLURSA ONU BİLEMEM"

"Geleceği Allah biliyor" ifadelerini kullanan Nihat Hatipoğlu, "Benim irademe kalsa kesinlikle siyasete girmem. Çünkü feda edemeyeceğim tek şey İslam'dır, İmanımdır ve onu anlatmaktır. Ama geleceğimizi Allah bilir. Ancak günün birinde, hiç hesaba katmadığım şeylerle karşı karşıya kalırsam, geleceğin tek sahibi Allah'tır. Ama benim hür iradem, bu hizmet yolunda çalışmak, bu hizmette ömür tüketmek ve bu hizmetle ölmek. Günün birinde halk sizin adınıza karar verecek olursa ve sizin başka bir yerde olmanız gerekiyorsa onu bilemem. Kaderde ne varsa onu görürsünüz" şeklinde konuştu.

"DİYARBAKIR KEPENK KAPATMAYI HAK ETMİYOR"

Diyarbakır'da siyaset ve sanatçıların akınına uğrayan toplu açılış törenine de değinen İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, "Orada bütün siyasi partilerin bir arada olmasını görmek, beni bir Diyarbakırlı olarak son derece sevindirdi. Sevgili Başbakanımızı tebrik ediyorum. Oraya gelen Şivan Perver, İbrahim Tatlıses ve diğer siyasi partiler olsun hepsini tebrik ediyorum. Türkiye'ye yakışan bu. Kavga Türkiye'ye bir şey getirmez. Herkese kaybettirir. Diyarbakır kepenk kapatmayı hak etmiyor, huzuru hakediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nihat Hatipoğlu Diyarbakır Kağıthane Ak Parti Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title