Haberler

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Bal Ormanı Kurulumu Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Niğde'de bal ormanı kurulumu için fidanlar toprakla buluşturuldu. Niğde Valisi Cahit Çelik, ormanlık alanın kentin toplam yüz ölçümünün yüzde 8'ini oluşturduğunu belirtti ve bal ormanı kurulumuyla bu oranın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde bal ormanı kurulumu kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu.

Niğde Valisi Cahit Çelik, Bor ilçesindeki Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, üniversite ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Bal Ormanı Kurulumu-Ormanlardan Bal Akacak" etkinliğinde Niğde'de ormanlık alanın kentin toplam yüz ölçümünün yüzde 8'ini oluşturduğunu söyledi.

Bu oranla Niğde'nin Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Göreve ilk başladığımda bu oranın yükseltilmesi konusunda her türlü çabanın gösterilmesi talimatını verdim. Geçen sene toplamda bin dekarlık alana 200 bin fidan dikmiştik. Bu sene 7 bin 500 hektara yaklaşık 500 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Türkiye'deki kovan sayısına ve bal üretim miktarına baktığımızda ilimiz çok iyi değil. İlk 10 il içerisinde değiliz. İlimizde bal ormanının dördüncüsünü kuruyoruz. Burada toplam 180 dekar civarında bir alanda bal ormanı kurulacak. İkinci etabını yapıyoruz. Toprakla buluşturacağımız bu fidanlar, ilimizi bal konusunda, kovan sayısında ve üretim miktarında katkı sağlayacak."

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da merkezde 180 dekar alanda kurulacak bal ormanında iğde, mahlep, ceviz, alıç, badem, akasya ve lavanta gibi bitki diktiklerini bildirdi.

Proje kapsamında 80 dekara lavanta, 50 dekara da çeşitli meyve fidanları dikeceklerini dile getiren Uslu, "Projemizin ikinci etabını hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede Niğde Orman İşletme Müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla fidanları toprakla buluşturuyoruz." dedi.

Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan ise Niğde'de orman varlığını artırmak için okullarda eğitim faaliyetleri yaptıklarını, ücretsiz fidan dağıttıklarını ve fidan dikim etkinlikleri düzenlendiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Halisdemir Niğde Tarım Çevre Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title