Haberler

New York'ta Türkevi'nde İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Güncelleme:

New York'taki Türkevi'nde çocuklar için düzenlenen 'İstiklal Marşımızı Güzel Okuma' yarışmasında birinciler belirlendi. Yarışma, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği ve Sosyal Hizmetler ve Din Ataşeliği tarafından ortaklaşa düzenlendi.

NEW New York'taki Türkevi'nde çocuklar için "İstiklal Marşımızı Güzel Okuma" yarışması yapıldı.

Yarışma, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği ile Sosyal Hizmetler ve Din Ataşeliği tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Yarışmaya, çocuk (7-11 yaş) ile genç (12-16 yaş) olmak üzere iki kategoride katılım sağlandı.

Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerin Türkçeyi etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dili güzel ve düzgün kullanma yeteneklerini geliştirmelerini hedefleyen yarışmada, aynı zamanda milli değerlerin öğrenilmesi ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un tanınması amaçlandı.

Yarışmacılar, "şiire hakimiyet, beden dili, vurgu ve tonlama, Türkçeyi kullanma" üzerinden puanlandırıldı.

Çocuk kategorisinin birincisi Tuğçe Seçen olurken, genç kategorisinde birinciliği Mehmet Kaplan aldı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, "İstiklal Marşı, İstiklal harbimizin en can alıcı noktasında bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Mehmet Akif Ersoy da İstiklal Marşı'nı o dönemde bağımsızlık için savaş veren ordumuza atfetmiştir." diyerek, İstiklal Marşı'nın en temel milli değer olduğunu söyledi.

New York Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Şamil Öçal, Mehmet Akif Ersoy'un sadece şair olmadığına, Kurtuluş Savaşı'na büyük destek verdiğine dikkati çekerek, "İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşımızın, bağımsızlığımızın bir sembolüdür." diye konuştu.

New York Din Hizmetleri Ataşesi Ali Tos ise İstiklal Marşı'nın 724 eser arasından nasıl seçildiğini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

New York Türkevi Türkiye Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title