Haberler

New York Jfk Havalimanı'nın Lokumdan Sonra Mermerleri de Türklerden

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ön ayak olduğu ve Ege Maden İhracatçılar Birliği tarafından New York JFK Havalimanı 1 Terminali'nin zemini için hediye edilen Burdur Bej mermerlerinin döşenme işlemi tamamlandı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ön ayak olduğu ve Ege Maden İhracatçılar Birliği tarafından New York JFK Havalimanı 1 Terminali'nin zemini için hediye edilen Burdur Bej mermerlerinin döşenme işlemi tamamlandı. Mermerleri çok beğenen Havalimanı idaresi teşekkür etmek adına JFK 1 Nolu Terminale Türkiye'yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu medeniyetleri ile ilgili mermerden yapılan iki büyük boy rölyef koyma kararı aldı.

Türkiye ile ABD arasında kurulan Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi toplantıları için geçtiğimiz haftalarda ABD'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan döşenmesi için ön ayak olduğu New York JFK Havalimanı'na hediye edilen Burdur Bej mermerlerini inceledi. JFK Havalimanı'nın Terminal 1'in zemini Türkiye tarafından hediye edilen 220 bin dolar değerindeki deforme olmayan Türk mermerleri ile döşenirken diğer terminaller içinde havalimanı yönetimi Türk mermeri siparişi verdiği bildirildi.

LOKUM DA TÜRKLERDEN

Bu arada New York JFK Havalimanı'nda Türk Lokumu ağırlıklı tezgahlarında ayrıca yiyecek içecek hizmeti de veren Türk işletmesi olan Hasan Surözü de mermerlerin döşenme işlemlerini yakından takip ettiklerini belirterek Bakan Çağlayan'a "Bizler terminaldekilerin ağızların Türk Lokumu ile tatlandırırken, şimdi üzerlerinde yürüdükleri mermerlerin de Türkiye'den olması nedeniyle ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.

Daha sonra terminali gezen Bakan Çağlayan'a New York Başkonsolosu şu bilgiyi verdi:

"Ege Maden İhracatçılar Birliği ile JFK havalimanı yönetimi arasında Türk mermeri döşenmesi konusunda bir anlaşma yapıldı ve buna göre terminale toplam 6 bin 700 metrekare Burdur Bej mermeri döşendi. 220 bin dolarlık proje bedeli Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından karşılanırken mermerin çok beğenilmesi üzerine havalimanı yönetiminin diğer terminaller için de Türk mermeri siparişi verdiğini öğrendik."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan mermerlerle ilgili bilgi alırken kendisine Hasan Surözü ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen eşlik etti.

Öte yandan Bakan Çağlayan terminale konulacak olan Türkiye'yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu Medeniyetleri rölyeflerinin nerelere konulacağı konusunda bilgi aldı.

FK - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title