Haberler

Nevü'de "Uzay Teknolojileri" Konferansı

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdür Vekili Serdar Hüseyin Yıldırım, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEVÜ) düzenlenen konferansta konuştu.

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdür Vekili Serdar Hüseyin Yıldırım, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEVÜ) düzenlenen konferansta konuştu.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programda, uzay teknolojilerinin önemine değinen Yıldırım, Türkiye'nin kendi ürettiği uyduyu, kendi imkanlarıyla yörüngeye yerleştirme konusunda çalışmalar hız verildiğini belirtti.

Dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarında ilerlemek gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, "Gelişen dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarına önem vermek ve ilerlemek gerekiyor. Çünkü artık her şey uzayda, uydu bile uzayda. Uyduyu yapmakta tek başına bir şey ifade etmiyor. Kendi uydunuzu tek başınıza yapmanız ve uzaya kendinizin göndermesi gerekiyor. Türkiye, bu yönde kendi milli ve yerli üretim çalışmalarına hız verdi." dedi.

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezindeki (CERN) deney çalışmalarından bahseden Yıldırım, burada yürütülen çalışmaların big bang (büyük patlama) ve atom ile ilgili önemli bilgiler verdiğini, bilim adamlarının artık bölünemeyecek kadar küçük bir parça aramakta olduğunu kaydederek, bilimsel çalışmaların içeriği ile ilgili bilgi paylaştı.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplaması ile son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

CEO Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title