Haberler

Namlulara Karanfil, Beyaz Güller Takıldığında Bölge Şaha Kalkacak

Güncelleme:

Baydemir: Kardeşlik gerçekleştiğinde, silahlar sustuğunda namlulara karanfiller, beyaz güller takıldığında, bölgenin sosyo-ekonomik anlamda şaha kalktığını hep beraber göreceğiz dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu'nun Diyarbakır Liluz Otel'de verdiği yemekte konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kardeşlik gerçekleştiğinde, silahlar sustuğunda namlulara karanfiller, beyaz güller takıldığında, bölgenin sosyo-ekonomik anlamda şaha kalktığını hep beraber göreceğiz" dedi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da, "Yarın daha iyi olacağız. Yeter ki birbirimizi anlayalım. Birlikte yaşamı, o barışı ve güzeliği yüreğimize yazalım. İnsanların bu işin çözüleceğine olan inancı hiç bir zaman bugünkü kadar olmamıştır" diye konuştu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeliği'ne seçilen Tarkan Kadooğlu, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanlığı görevinden ayrılışı nedeniyle Diyarbakır Liluz Otel'de dün akşam veda yemeği verdi. Diyarbakır'daki, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanayici ve işadamları ile siyasetçilerinin bir araya geldiği gecede konuşan Tarkan Kadooğlu, Kürt sorunu çözümü için başlayan süreci kast ederek, bölge iş dünyası olarak bu rüzgara güç verilmesi gerektiğini anlattı. Kadooğlu şöyle dedi:

"Çalışmalarımı sizden aldığım destekle yürüteceğim. Sizleri en iyi şekilde temsil etmek boynumun borcudur. Son zamanlarda tarihi anlar yaşıyoruz. Kürt meselesiyle ilgili yaşanan gelişmeler hepimize bir umut bir heyecan yaratmıştır. Sürecin kıymetini hepimiz çok iyi bilmeliyiz ve bu sürece her türlü desteği sağlamalıyız. Bölge iş dünyası olarak bu rüzgara güç vermek bizim boynumuzun borcudur."

"NAMLULARA KIRMIZI KARANFİLLER, BEYAZ GÜLLER TAKILDIĞINDA"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Osman Baydemir, Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, Kadooğlu'nun TÜSİAD yönetimine seçilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, silahların susması, namlulara karanfil takılması halinde bölgenin sosyo-ekonomik anlamda şaha kalkacağını söyledi. Devam eden süreç için barışın desteklenmesi gerektiğini belirten Baydemir, şöyle dedi:

"Barışı desteklemek ve omuz vermemiz gerekir. Bunun için de ekonomik ve sosyal kalkınmayı hedeflememiz gerekiyor. Bu iki ihtiyaç, birbirinden ayırt edilmeyecek kadar ikizdir. Bu coğrafyada yaşayan herkes yeteri kadar bedel ödedi, yeteri kadar acılar yaşadı. Bu coğrafyanın insanı bedele doydu. Artık yapmamız tek şey, eşitlik temelinde, özgürlük, adalet ve birlikte yaşam temelinde, birlikte yaşam temelinde, onurlu bir barışın gelişmesi için için çaba vermektir. TÜSİAD ve MÜSİAD gibi sermaye örgütlerinin de bölgelerarası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için öncelikli çaba içinde olması gerektiğine inanıyorm ve inanıyorum ki işimiz zor olacak. Çünkü 30 yılın yaratmış olduğu tahribattı ortadan kaldırmak, büyür bir eforu gerektirecek. Son 10 yılda kentimiz Diyarbakır'ın katetmiş olduğu mesafeyi, geçmiş 80 yılımızla mukayese ettiğimizde demokrasi alanında kat ve kat mesafe katettiğini görüyoruz. Onurlu bir barış gerçekleştiğinde, kardeşliik gerçekleştiğinde, silahlar sustuğunda, namlulara karanfil takıldığında, beyaz güller takıldığında, bir de bakın bölgenin ekonomik ve sosyal alanda nasıl şaha kalktığını hep beraber göreceğiz. Doğrusu bunu söylerken de büyük heyecan yaşıyorum."

VALİ TOPRAK: YARIN DAHA İYİ OLACAĞIZ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bugünün Diyarbakır, hem de iş dünyası için önemli olduğunu söyledi. TÜSİAD yönetimine seçilen işadamı Kadooğlu'nu kutlayan Vali Toprak, "Düne göre bugün çok daha iyiyiz, yarın daha da iyi olacağız. Yeter ki birbirimizi anlayalım, birbirimize kenetlenelim, birlikte yaşamı, o barışı ve güzelliği, kalbimize ve yüreğimize yazalım, yüreğimizde hissedelim. Eğer o ifade ettiğimiz barış kelimesini, yüreğimizde, zihnimizde, gerçekten yaşıyorsak, her şey Diyarbakır, hem yöre insanı ve ülkemiz için güzel olacaktır. Herkesin inandığı bir süreç yürütülüyor. Bu süreç nedeniyledir ki bugüne kadar hiçbir şekilde insanlarımız bu işin çözülebileceğine olan inancının güvencesi, bugünkü kadar hiç olmamıştır. Ankara'da bu işi kurgulayanlar ve bu oluşumu burada destekleyen vatandaşlarımız, buradaki dinamikler, bunu istiyor. Bunu kalbimizde yaşıyoruz, onun için buna sımsıkı sarılmak istiyoruz. Artık hiç bir anne ve babamız üzülmek istemiyor. Bizler, sizler, her bir fert, bunu oluşturabilecek, sürece destek verebilecek ve buna inandıktan sonra destek verebilecek azimlik ve kararlılık içerisindeyiz."

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, salona elinde 4 kırmızı karanfil ile girerek, bunları işkadınları Filiz Bedirhanoğlu ve Yıldız Türk'e, diğerlerini Tarkan Kadooğlu'nun eşi Aysel Kadooğlu'na, diğerini de eşi Reyhan Baydemir'e verdi.

Yemeğe, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Gaziantep'teki sanayici ve işadamları dernekleri temsilcileri ile bazı siyasetçilerden oluşan yüzlerce kişi katıldı. Geceye katılanlar udi Sabahattin Yıldız'ın konseri ile coşan konuklar, halay çekerek eğlendi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Osman Baydemir Yıldız Türk Kadooğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title