Haberler

Nam Ülkelerinden Filistin'e Destek

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Ara Dönem Bakanlar Konferansı, Bakü Bildirisinin kabul edilmesiyle sona erdi.

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi (NAM) Ara Dönem Bakanlar Konferansı, Bakü Bildirisinin kabul edilmesiyle sona erdi.

Bakü Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katıldığı konferans, iki günlük çalışmanın ardından tamamlandı.

Konferansta kabul edilen bildiride, sürdürülebilir kalkınma için barış ve güvenliğin teşvik edilmesi ile NAM üyeleri arasında iş birliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Tüzüğünün amaç, ilke ve hükümlerine güçlü bağlılıklarını tekrarlayan NAM üyeleri, bildiride, herhangi bir devletin toprak bütünlüğü veya siyasi bağımsızlığına karşı tehdit veya güç kullanımına karşı olduklarını teyit etti.

İsrail'in Filistin'e karşı yasa dışı tutumlarına geniş yer verilen bildiride, "Doğu Kudüs'ün de tam olarak dahil olduğu ve 1967'den bu yana İsrail işgali altında bulunan Filistin topraklarının işgaline tamamen ve acilen son verilmesi çağrımızı yineliyoruz." ifadesi yer aldı.

Gazze'de 30 Mart'ta İsrail işgal güçlerinin saldırısında çok sayıda Filistinli sivilin yaşamını yitirmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duyulduğunun kaydedildiği bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Filistin halkına karşı yasa dışı politika ve uygulamalarını, yasa dışı yerleşimlerin inşası ve genişletilmesini, Filistinlilere ait evlerin yıkılmasını, sivil nüfusa karşı toplu cezalandırma eylemlerini, binlerce sivilin hapsedilmesini, Gazze Şeridi'nin yasa dışı ablukaya alınmasını kınıyoruz."

NAM ülkelerinin Filisitin'de kapsamlı, adil ve kalıcı barış arzu ettiğinin vurgulandığı bildiride, şunlar kaydedildi:

"Filistin halkını desteklemek, Filistin sorununa yönelik tarihsel, siyasi, hukuki ve ahlaki sorumlulukları geciktirmeden yerine getirmek ve bu durumun daha da tehlikeli bir şekle dönüşmesini önlemek için uluslararası toplumu hızla harekete geçmeye çağırıyoruz. Filistin halkı ve liderlerinin, meşru ulusal isteklerini yerine getirme mücadelelerine desteğimizi yeniden teyit ediyoruz. Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılma ve diplomatik misyonların buraya taşınması girişiminde bulunanları bu girişimlerden kaçınmaya çağırıyoruz."

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği konferansta İran, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Ekvador, Libya, Afganistan, Çad, Gana, Laos, Nepal, Lesotho, Mauritius, Kuzey Kore, Togo, Vanuatu, Gabon, Burundi, Myanmar, Ürdün, Etyopya, Bangladeş ve Uganda dışişleri bakanı düzeyinde temsil edildi. Konferansta 120 ülkeden 800'den fazla yetkili yer aldı.

Gelecek yıl NAM 18. Zirve Toplantısına ev sahipliği yapacak olan Azerbaycan, 2019-2022 döneminde de NAM dönem başkanlığını yürütecek.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Filistin İsrail Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title