Haberler

Muş'ta arıcılar, sıcak illere göç etmeye başladı

Güncelleme:

MUŞ'ta yaz sezonunu tamamlayan arıcılar, havaların soğumasıyla birlikte sıcak illere göç etmeye başladı.

MUŞ'ta yaz sezonunu tamamlayan arıcılar, havaların soğumasıyla birlikte sıcak illere göç etmeye başladı. Gezgin ve yerli olmak üzere 200 bini aşkın kovanın bulunduğu kentte, arıcılar bin ton bal üretti.

Türkiye'nin en büyük ovalarından biri olan Muş Ovası ve çevresindeki yüksek kesimlerde sağlanan huzur ve güven ortamı altında konaklayan yerli ve yabancı arıcılar, havaların soğumasıyla birlikte sıcak illere göç etmeye başladı. Kentteki yerli ve yabancı arıcılar yaz sezonunun sonuna doğru bal sağımları ile elde ettikleri bin ton bal hasadının ardından, uygun hava şartları olması nedeniyle kamyon ve pikaplara yükledikleri kovanlarla sıcak illere göç ediyor. Ürettikleri ballarının birçoğunun satışını yapan arıcılar, geride kalan ballarını ise depolara yerleştirdi. Kış mevsimini sıcak illerde geçirecek olan arıcılar, daha sonrasında ise tekrardan Muş'a geri dönmeyi planlıyor.

Muş Bal Birliği Başkanı Aydın Bağlam, "Muş balı gerçekten kaliteli bir baldır. Coğrafyamız güzel, bitki örtümüz zengin. Biz hasılatlarımızı bitirdik. Sağımlarımızı yaptık. Bundan sonra yavaş yavaş kışlatmaya gidiyoruz. Kimisi Ege Bölgesi'ne, kimi Akdeniz, Güneydoğu gibi farklı bölgelere kışlatmaya gidiyor. Muş'ta arıcılık sezonu bitti. Bizler de diğer illerdeki gezgin arıcılar gibi farklı illere göç ediyoruz" diye konuştu.

Ayrıca, sezon her ne kadar iyi gitmese de arıcılar olarak bu yılki verimden de memnun olduklarını belirten Bağlam, ballarını depolara aldıklarını söyledi.

Arıcılığın güzel bir meslek olduğunu ve severek bu işi yaptıklarını söyleyen Sadullah Erkan ise, "Arıcılık güzel bir meslektir. Muş'ta sezon bittiği için artık yavaş yavaş göç ediyoruz. Sıcak illere doğru gidiyoruz. Çalışmalarımızı oralarda devam ettireceğiz. 3- 5 ay Hatay, Adana, Antalya taraflarında kalacağız. İlkbahar mevsimiyle beraber tekrardan memleketimize geleceğiz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Muş Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title