Haberler

Multination Gençler Ve Yıldızlarda Madalya Yağmuru

Güncelleme:

Multination gençler yüzme şampiyonasında Milli yüzücülerimiz 10 altın , 6 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 18 madalya kazandılar.

28-29 Mart 2015 tarihlerinde Portekiz'in Oeiras kentinde yapılan Multination (çok uluslu) yıldızlar yüzme şampiyonası ve İsrail'in Netanya kentinde düzenlenen Multination gençler yüzme şampiyonasında Milli yüzücülerimiz 10 altın , 6 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 18 madalya kazandılar.

13 Ülkenin katıldığı (Polanya, Türkiye, Brezilya, İsrail, Yunanistan, Avusturya, Portekiz, Cek cumhuriyeti ,İsviçre, Ukrayna, Finlandiya, Bulgaristan, Güney Kıbrıs) ve 13 sporcu ile katıldığımız Portekiz düzenlenen Multination yıldızlar yüzme şampiyonasında sporcularımız toplamda 8 altın , 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar. Söz konusu şampiyonada Sporcularımızdan Defne Kurt 400 metre karışık ve 200 metre kelebekte altın ve 200 metre karışıkta gümüş madalya kazandı sporcumuzun 400 metre karışıkta almış olduğu derece aynı zamanda şampiyona rekoru olarak kayıtlara geçti. Yine sporcularımızdan Gizem Güvenç 100 metre serbestte altın, Zeliha Keser 400 metre serbestte altın, Selen Özbilen 200 metre serbestte altın, Zeliha Keser 800 metre serbestte gümüş ve Serhat Kaan Aşık 200 metre karışıkta bronz madalya kazandılar. Aynı şampiyonada 4x200 metre serbest bayan bayrak takımımız , 4x100 metre karışık bayan bayrak takımımız ve 4x100 metre serbest bayan bayrak takımımız altın madalya kazandılar. 4x200 metre serbest bayan bayrak takımımızın aldığı derecede şampiyona rekoru olarak kayıtlara geçti. Şampiyonada toplam puanlamada ise Bayan yıldız Milli yüzme takımımız 1. , erkek yıldız Milli yüzme takımımız 5. ve toplamda ise Türk yıldız Milli yüzme takımı 2. Oldu 11 Ülkenin katıldığı (Polanya, Türkiye, Brezilya, İsrail, Yunanistan, Avusturya, Cek cumhuriyeti , Solovenya , Ukrayna, Bulgaristan, Güney Kıbrıs) ve 14 sporcu ile katıldığımız İsrail'de düzenlenen Multination gençler yüzme şampiyonasında sporcularımız toplamda 2 altın , 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandılar. Söz konusu şampiyonada Beste Samancı 50 metre kurbağalamada altın , 100 metre kurbağalamada gümüş ve 200 metre kurbağalamada bronz madalya, Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada altın, 50 ve 100 metre serbestte gümüş madalya, 50 metre kelebekte Sezin Eligül gümüş madalya ve 50 metre serbestte Almina Ertan bronz madalya kazandılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yunanistan Türkiye İsrail Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title