Haberler

Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Beden Dili Eğitimi

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) üyelerini “Beden Dili ve Güç Oyunları” seminerinde buluşturdu.

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) üyelerini "Beden Dili ve Güç Oyunları" seminerinde buluşturdu. Beden Dili ve Kişisel Gelişim Uzmanı Cuma Ali Can, beden dilinin önemi, iletişim kazalarının kişi ve kurumlara verdiği zararlar ve etkili iletişim yöntemleri konularında üç saatlik eğitim verdi.

ASMMMO'nun "Beden Dili ve Güç Oyunları" Semineri Oda Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Özel eğitim uzmanı, kişisel gelişim ve beden dili eğitmeni Cuma Ali Can tarafından verilen seminere, meslek mensupları yoğun ilgi gösterdi. ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, kişisel gelişim ve beden dili eğitiminin artık hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Meslek mensuplarının mükellefleriyle kurduğu iletişimde beden dilinin büyük önem taşıdığını kaydeden Okkalı, "Kişisel gelişim ve beden dile sadece siyasi kişilere, devlet adamlarına yönelik bir eğitim olarak görülmemesi lazım. Günümüzde beden dilini etkili kullanma iletişimin olmazsa olmazlarından. Oda olarak biz de üyelerimizle hem bir araya gelmek hem de birlikte yeni şeyler öğrenmek için bu eğitime karar verdik. Bundan sonra da bu tür eğitimlerimiz devam edecek. Günümüzde iletişim yöntemlerinin hızla geliştiği bir gerçek. Öğrenmenin de yaşı yok. Meslek mensupları olarak kendimizi geliştirmek zorundayız. Hayatın her aşamasında etkili bir iletişim kurabilmek için bunlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Biz oda yönetimi olarak hem mesleki hem de kişisel gelişim eğitimlerine ağırlık vereceğiz" dedi.

Kişisel Gelişim Uzmanı ve Beden Dili Hocası Cuma Ali Can, beden dilinde iletişimin gözle başladığını ve iletişim kurarken göz teması kurulması gerektiğini belirtti. İletişim kazalarının ortaya çıkmasındaki önemli etkenlerden birisinin de göz temasıyla iletişim kurulamaması olduğunu vurgulayan Can, "Beden dili, yardımcı disiplindir. Kullandığımız jestler, coğrafyadan coğrafya farklılıklar gösterir. Örneğin, Akdeniz ülkelerinde, iletişim esnasında el ve kol kullanımı oldukça yaygındır. Oysaki beden dilinde fazla jest kullanımı, iletişim yetersizliğine işaret edebilir. Beden dili, kesin yargıya varmak için değil bizlere bazı ipuçları vermek için kullanılır. O yüzden anlık karelere bakarak, karşınızdakilerle ilgili kesin yargılara varmamalısınız" şeklinde konuştu.

Türkiye ve dünyadaki siyasi liderlerden de örnekler veren Can, seminer sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Program günün anısına Başkan Okkalı tarafından Can'a plaket verilmesiyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cuma Ali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title