Haberler

Mobilyacinin Hayali Gerçek Oluyor

İzmir Mobilyacılar Odası ile Karabağlar Belediyesi'nin İşbirliğinde İnşa Edilecek Mesleki Eğitim Merkezi'nin Temeli Törenle Atıldı. Oda Başkanı Mustafa Kara, "Projenin Hayata Geçmesiyle Vasıflı İş Gücünü Arttıracağız" Dedi.

İzmirli mobilyacının yıllardır hayalini kurduğu projeler bir bir hayata geçiyor. Özlem duyulan projelerden biride Mesleki Eğitim Merkezi'ydi. İzmir Mobilyacılar Odası ile Karabağlar Belediyesi işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında merkezin yapımına start verildi.

Mesleki Eğitim Merkezi'nin temel atma töreni bayram havasında geçti. Programa Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir Esnafa ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İESOB Eski Başkanı Cemal Tercan, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, çok sayıda oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile mobilyacılar katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, Karabağlar'ın ilçe olmasıyla yıllardır hayalini kurdukları projeleri tek tek değil toptan hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Başkan Kara, "Mesleki Eğitim konusunun çok uzun yıllardır politik tartışmalara konu edilmiş olması ülkemiz için bir talihsizliktir. Mesleki Eğitim, desteklenmesi ve çağın gereklerine uygun şekilde sürekli yenilenerek geliştirilmesi gereken bir alandır. Bu konuda yapılacak tüm girişimler ortak bir amaç çerçevesinde yapılmalıdır. Bu ortak amaç da mesleki eğitimin niteliğini artırarak, ülkemizi uluslararası alanda en rekabetçi, en dinamik, bilgiye dayanan sürdürülebilir ekonomik büyümeye sahip bir güç haline getirmek olmalıdır. Sektörlerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Biz bugün bunun temelini atıyoruz. Temelini attığımız merkez 500 metre kare alan üzerinde yükselecek. 4 katlı olacak merkez sadece mobilya söktörümüze değil tüm Karabağlar ilçemize hizmet verecek"dedi.

Karabağalar'da mobilya sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçede üretilen mobilyaları marka yapmak için çalıştıklarını söyledi. Ellerindeki binlerce iş başvurusunun arasında vasıflı elemanın azlığına dikkat çeken Başkan Kürüm, Mesleki Eğitim Merkezi ile kalifiye eleman sıkıntısını sonlandıracaklarını ifade etti. Başkan Kürüm, "Merkez'in bir katında mesleki eğitimler verilecek, bir katında konferans ve paneller yapılabilecek, merkezin en üst katında ise bir düğün salonu olacak. Diğer taraftan esnaf ve sanatkarımıza Uzundere mevkiinde sanayi sitesi yapacağız katkısı ilçe ve ülkemize olacak"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title