Haberler

Mısır'daki Saldırı

Ulusal İttifak ve HAP, "İhvan'ın şiddet olaylarına karıştığı" iddialarını yalanladı.

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak ile Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in "İhvan'ın şiddet olaylarına karıştığı" iddialarını yalanladı.

Ulusal İttifaktan yapılan yazılı açıklamada, İbrahim'in, Dekahliye Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırılarla ilgili İhvan ve Hamas'ı suçlamasına ilişkin, "İbrahim'in iddiaları asılsız safsatalardan ibarettir. Sözünü ettiği, Yahya el-Mucdi isimli şahısla İhvan'ın ne uzaktan ne de yakından ilgisi var. Bu iddiaların ortaya atılmasındaki amaç, Mısırlıların özgürlüklerini ipotek altına almak ve İhvan'ı karalamaktır" denildi.

Askeri yönetimin, darbe karşıtlarına "şiddet içeren tutumunu meşru göstermek" adına bu tür iddiaların ortaya atıldığı görüşü savunulan açıklamada, yönetime, "ülkedeki gruplar arasında gerginlik çıkarma girişimi" konusunda uyarılarda bulunuldu.

HAP Basın Sözcüsü Ahmed Osman da AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanının iddialarında adı geçen kişinin parti ve İhvan bünyesinde yer almadığını belirterek "İhvan'da ne Saad Hüseyin adında bir üst düzey yönetici ne de onun oğlu Yahya var. Bu isimleri biz tanımıyoruz. İçişleri Bakanı, İhvan'ın terör örgütü ilan edilmesini meşrulaştırmak amacıyla bu tarz söylemlerde bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

İslami eğilimli Asalet Partisi yetkilisi İmam Yusuf ise iddiaların tutarsız olduğunu vurguladı ve " Hamas'ın Dekahliye saldırısına karıştığı öne sürülen kişilere lojistik destek verdiği" yönündeki açıklamalara karşılık, " Hamas'ın Mısır'a girdiği ve saldırı yaptığı söyleniyor. Sınır kapıları kapalı ve her yer sıkı güvenlik önlemleri altındayken Hamas mensupları nasıl bu ülkeye girebilir?" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı İbrahim, bugün düzenlediği basın toplantısında, Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) üst düzey yöneticilerinden olduğunu öne sürdüğü Saad Hüseyin'in oğlu Yahya el-Mucdi'yi, Dekahliye Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırının planlayıcıları arasında olmakla suçlamıştı. İbrahim ayrıca, Mısır'da meydana gelen şiddet olaylarından "İhvan'ın ve ona lojistik destek sağlayan Hamas'ın" sorumlu olduğunu iddia etmişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed İbrahim Hürriyet Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title