Haberler

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıkan Sisi: "Vakit, ülkemizi aydınlık yarınlara, daha iyi bir geleceğe ve istikrara taşıyacak işler yapma vaktidir"

Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı açıklanan Abdulfettah es-Sisi, seçime katılımlarından dolayı ülkede ve yurt dışında yaşayan Mısırlılara teşekkür etti.

Sisi, devlet televizyonunda yayımlanan konuşmasında, rakibi Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi'ye, demokratik seçim ortamında yarışma fırsatı sağladığı için tebrik etti.

Mısır halkını, "ulusal güçlerin üzerinde ittifak ettiği yol haritasının" kazanımlarından ikincisini tamamlamasından dolayı kutlayan Sisi, "Vakit, ülkemizi aydınlık yarınlara, daha iyi bir geleceğe ve istikrara taşıyacak işler yapma vaktidir" dedi.

Sisi ayrıca demokratik seçimin gerçekleşmesinde aktif rol alan asker, polis ve medya mensuplarından övgüyle söz etti.

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini  23 milyon 780 bin 104 oyla eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin kazandığını, Sisi'nin oyların yüzde 96,91'ini aldığını bildirmişti. - Mısır

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

osmanusta:

Nekaradar objektiy haber

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title