Haberler

Mısır'da Hayatını Kaybedenler İçin Konya'da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şerafettin camii avlusunda teravih namazı sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyesi yaklaşık 300 kişi, 'Müslüman kardeşler omuz omuza', Mursi Yıkılma Müslümanlar yanında' sloganları atarak Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda onlarca...

Şerafettin camii avlusunda teravih namazı sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyesi yaklaşık 300 kişi, 'Müslüman kardeşler omuz omuza', Mursi Yıkılma Müslümanlar yanında' sloganları atarak Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda onlarca kişinin ölmesine neden olan Mısır güvenlik güçlerinin saldırılarını protesto etti.

Gıyabi cenaze namazı öncesi açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman," Bugün öğrendiğimiz kadarıyla Mısır'da meydana gelen olaylarda 200 yakın müslüman kardeşimiz hayatını kaybetmiş, 5 bine yakın kardeşimizde yaralanmıştır. Temenni ediyoruzki İslam Konferansı örgütleri bir araya gelerek bu kanı durdurmaya gayret göstermelidir. Türkiye'nin Mısır konusunda duruşu takdire şayan. Ancak bu yeterli değildir. Biran önce Birleşmiş Milletlerin İslam Konferansı üyelerini harekete geçirerek bu katliama dur demeledir. Türkiye'den başka bir ülkede böyle bir düşüncesinin olmadığını görüyoruz. Dün Irak'ta Libya'da Afganistan'da yapılan yanlışları Türkiye bugün Mısır'da yapmamıştır. Batının kirli yüzünü dünde biliyorduk bugünde bunu daha net gördük. Hiçbir zaman batıdan islam dünyasına iyi niyetli bir görüş gelmemiştir. Artık Türkiye'ninde AB, NATO ve Amerika konusundaki duruşunu birkez daha gözden geçirmesi lazım" dedi.

Grup gıyabi cenaze nazamının ardından dualar ederek sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rabiatül Adeviyye Muhammed Mursi Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title