Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Yargılamalar

Üniversite öğrencileri tarafından kurulan Özgürlük Gözlemevi: "3 Temmuz'dan bu yana darbe karşıtı 197 öğrenci hayatını kaybetti, 32'si kız bin 812'si gözaltına alındı"

Mısır'da ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz'dan bu yana darbe karşıtı öğrencilerden 197'sinin hayatını kaybettiği, 32'si kız bin 812'sinin gözaltına alındığı bildirildi.

Üniversite öğrencileri tarafından kurulan Özgürlük Gözlemevi'nin hazırladığı raporda, "Mursi'nin görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana 2'si kız 74'ü Ezher Üniversitesi'nden olmak üzere darbe karşıtı 197 öğrenci hayatını kaybetti, 32'si kız bin 812'si gözaltına alındı" denildi.

13'ü müebbet 380 öğrencinin hapis cezasına çarptırıldığı, toplam para cezalarının ise 745 bin doları bulduğu belirtilen raporda, üniversite öğrencilerine yapılan "zulmün" sona ermesi ve bu öğrencilerin serbest bırakılması talep edildi.

Buna karşılık emniyet kaynakları, gözlemevinin verdiği bilgilerin doğru olmadığını ve mevcut durumu yansıtmadığını iddia ederek, halihazırda doğru bilgilerle hazırlanan bir raporun da bulunmadığını öne sürdü.

Mısır Adalet Bakanı Neyyir Osman, daha önce yaptığı açıklamalarda, yargının hiçbir zaman siyasete alet edilmediğini savunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Politika Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title