Haberler

Minikler İçin İlk Ders Zili Çaldı

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında bugün okula başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında bugün okula başladı.

Okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı uyum programı çerçevesinde çocuklar için bugün ilk ders zili çaldı. Akyurt Yıldırım Beyazıt İlkokulu'na velileri ile birlikte gelen miniklerin kimisi annesinden ayrılmak istemediği için ağlarken, kimisi ise okula başladığı için oldukça heyecanlıydı. Okulun ilk gününde öğretmenler ise, miniklerle tanıştıktan sonra onları sınıf arkadaşlarıyla tanıştırdılar.

Annesinden ayrılmak istemeyen 6 yaşındaki Mikail Özdemir, sınıfta annesine sarılarak ağladı. Annesi minik Mikail'in okula gelmek istemediğini söyleyerek, ne yapacağını bilmediğini kaydetti. Annesinin ikna edemediği Mikail, ağlamaktan sırasına bile oturmadı.

Okulun ilk gününde çocuğunu getiren bir veli ise, garip bir heyecan yaşadıklarını belirterek, "Okula gitmeyi canla istiyordu. O da çok heyecanlı. Daha önce ana sınıfına gidiyordu. Allah herkese nasip etsin, bu duyguyu tattırsın. 7 yaşında daha önce ana sınıfına gittiği için hiç problem yaşamadık. Herkese ilk önce ana sınıfını öneriyorum. Çünkü hiç zorluk çekmiyorlar, okula, öğretmene alışıyorlar. Okul öncesi eğitim şart diyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇOK FAZLA EĞLENDİM"

Okulun ilk gününde heyecanlı olduğunu söyleyen 7 yaşındaki Dila Özge Kurt, bugün boyama yaptıklarını kaydetti. Okula geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Kurt, büyüyünce doktor olmak istediğini ifade etti.

Okula başladığı için heyecanlı olan Ahmet Talha ise, okulda ders çalışacağını ve oyunlar oynayacağını söyledi. "Arkadaşlarımla tanıştım. Mutluyum" diyen Ahmet Talha, büyüyünce pilot olmak istediğini kaydetti.

Miniklerden Çağatay Şimşek, "Çok fazla eğlendim. Mutluyum. Marangoz olmak istiyorum" dedi.

7 yaşındaki Fatmanur Fidan da, "Resim yaptım. Çok güzel eğlendim. Arkadaşlarımı çok sevdim" diye konuştu. Fidan, büyüyünce doktor olmak istediğini kaydetti.

Miniklerden Hamza Erdoğan, muhabirliğe özenerek, mikrofonu eline alıp sınıf arkadaşlarıyla röportaj yaptı ve arkadaşlarına sorular sordu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title