Haberler

MHP Milletvekili'nden Çok Tartışılacak Soru Önergesi

Güncelleme:

MHP'li Seyfettin Yılmaz, Meclis'e verdiği soru önergesinde, milli menfaatlere aykırı olarak "Yunanistan'la gizli anlaşma yapıldı mı?" diye sordu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Ege Denizi hava sahası ile ilgili Yunanistan'la yapılan gizli anlaşma mı var" sorusunu yöneletti. Yılmaz, Türkiye'nin milli menfaatlerine aykırı olarak, "Yunanistan ile yapılan son dönem gizli pazarlıklarda anakarada 12 mil, adalarda 6 mil olarak uygulanması konusu doğru mudur? diye sordu.

Yunanistan kamuoyu ve medyasında çıkan haberleri de dikkate aldığını belirten Yılmaz, şu soruları yöneltti:

Son bir yılda Ege Denizi'nde, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahası ve sularında faaliyet gösteren TSK unsurlarına kaç defa taciz uygulanmıştır, bu oran son beş yılda artmış mıdır?

TC Dışişleri Bakanlığı'nca TSK'nın Ege Denizi'nde 25 derece doğu boylamının batısında faaliyet göstermesi engellenmekte midir? Son bir yılda TSK unsurlarının Ege Denizi'nde 25 derece doğu boylamının batısı ile doğusunda icra ettiği faaliyetlerin oranı nedir? Arada fark var mıdır? Fark varsa bunun gerekçesi nedir?

EGE DENİZİ İLE İLGİLİ YÜRÜTÜLEN BİR GÖRÜŞME VAR MI?

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege Denizi ile ilgili yürütülen bir görüşme var mıdır? Bu görüşmenin detayları kamuoyu ile paylaşılmış mıdır? Bu görüşmelerde hangi pazarlıklar yapılmaktadır? Ege Denizi'nde, Lozan Antlaşması ile ve diğer anlaşmalarla kurulan dengenin ve bu antlaşmalar gereği uygulanan karasularının 6 mil olacağı hükmünün Yunanistan ile yapılan son dönem gizli pazarlıklarda anakarada 12 mil, adalarda 6 mil olarak uygulanması konusu doğru mudur? Böyle bir uygulamada Türkiye'nin kazancı ve Yunanistan'ın kazancı ne olacaktır? Büyük bir ekonomik kriz yaşayan Yunanistan ile milli davamız olan Ege Denizi'nde bu şekilde bir pazarlığa girişilmesinin ve kamuoyundan saklanmasının gerekçesi nedir?

EGE DENİZİ'NDE MİLLİ MENFAATLERE AYKIRI UYGULAMALAR MI VAR?

Yunanistan son bir yılda 15 Haziran-15 Eylül arasında iki ülke arasındaki antlaşmalar gereği uygulanması zorunlu olan "Moratoryum" a uymakta mıdır? Uymuyorsa bunun gerekçesi nedir?

Yukarıda sorulan sorulara konu olan ve Ege Denizi'nde milli menfaatlere aykırı uygulamalar konusunda TSK ve Türkiye kamuoyunun bilgisi var mıdır?

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Seyfettin Yılmaz Ahmet Davutoğlu Yunanistan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

alper:

evet yapildi ne olacak siz nasil chp le anlama yapasiniz hic iciniz sizlamadi o kadar hic ugruna olen insan akliniza gelmedimi bu kadar mi dustunuz allah cezaniz verecek

9
42
yanıtYanıtla
AMİNamin@hotmail.com:

la dangalak, PKK ile kankalık yapanlara kızacağına MHP lilere kızıyorsun. GİT İŞİNE YAAA... İŞİN YOKSA GEL BİZİM BAHÇEYE.

yanıt0
yanıt0
alperalper38_ates@hotmail.com:

pkk anlamaya yaptik olumleri durdurduk siz silogan atmay devam edin artik bol bol chp tirencilik oynarsiniz nede olasa chp oyuncagi oldunuz yazik yazik o kadar sagci bosuna mi oldu silogancilar

yanıt0
yanıt0
koç:

MHP millet vekili birşey uyduruyor sizlerde peşine hurra sanki hava radar vekili

1
48
yanıtYanıtla
NİĞDELİfmavici@gmail.com:

SİZİN SİYASETİNİZ HEP SATMA YÖNÜNDE ZATEN. YUNANA SAT KÜRT''E SAT ONA SAT BUNA SAT .... KOÇ; ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİR. YOKSA YAKINDIR SATILMAN

yanıt0
yanıt0
Demir Kaya:

Doğuyu Kürtlere, Batıyı Yunanlılara verdiniz. Akdenizi Ruslara, İstanbul''u İngilizlere bırakın tam olsun. Sömürge devleti olursak bari millet ikinci bir dil öğrenir. Zaten şu anda sömürge yönetiminden bir farkımız yok.

33
4
yanıtYanıtla
gerçekçi:

doğuyu verdik egeyide veririz olur biter

30
3
yanıtYanıtla
Kara Murat:

Ver kurtul... AKP bundan başka bir şey bilmiyor.

30
2
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

SİZ BİRKERE YANLIŞ YOLA SAPMIŞSINIZ.SİZİN DÖNEMLERİDE GÖRDÜK.TÜRKEŞTEN BAŞKASI YALAN OLDU BU PARTİDE YAZIK YA NE OLDUĞUNUZU YOLUNUZU ÖNCE BELİRTİN ONDAN SONRA AÇIKLAMALAR YAPIN.BİRZAMANLAR RAHŞAN ŞİMDİ KILIÇTAROĞLU KULLANIYO SESİNİZ BİLE ÇIKAMIYO ONLARA YAKIŞIYOMU SİZE İNANIN BEN BU YÜZDEN SİZİ BIRAKTIM.

3
25
yanıtYanıtla
Mert Aydın:

Burda amaç başka. Kıyı kesimlerinden CHP''ye oy çıktığı için orayı Yunanistan''a vermek istiyorlar. Böylece seçimlerde Esed gibi yüzde 90 oy alacaklar...

24
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title