Haberler

Mezun Olan Öğretmen Adayları Soma'yı Unutmadı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi’nden (EEF) mezun olan öğretmen adayları, diploma töreninde ‘Soma’ya atanacağız’ yazılı pankart açtı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi'nden (EEF) mezun olan öğretmen adayları, diploma töreninde ' Soma'ya atanacağız' yazılı pankart açtı.

1997-98 eğitim-öğretim döneminde eğitime açılan BEÜ'ye bağlı Ereğli Eğitim Fakültesi 14. dönem mezunlarını verdi. Fakülteden Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilgisi, Türkçe, İşitme Engelliler gibi 7 ayrı bölümden mezun olan 626 öğretmen adayı için Erdemir Kapalı Spor Salonu'nda diploma töreni düzenlendi. Törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Emniyet Müdürü Timur Özgen, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Fakülteden mezun olan Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğrencileri, tören alanındaki yerlerini almak için salona girdiklerinde ' Soma'ya atanacağız' yazılı pankart açtı. Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Figen Akkurt, 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma'nın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, pankartı taşırken bile duygulandıklarını söyledi. Pankartı öğrenci arkadaşları ile birlikte hazırlayıp salonda açmaya karar verdiklerini anlatan Akkurt, "Sınıf öğretmenliği ikinci öğretim öğrencisiyim. Bu pankart Tamer hocamızın fikriydi. ' Soma'ya atanacağız' sınıf öğretmeni olduğumuz için son zamanlarda çok az atama var sınıf öğretmenliğinde. Bunlar da hep doğu tarafına oluyor. Soma' da olan olaylar bütün Türkiye'yi etkilediği gibi bizi de çok etkiledi. Hangi pankartla çıkacağımız soruldu? Soma bu aralar bütün ülkemizi etkilediği için en iyisi olarak karar kıldık. Türkçe öğretmenliği, Türkçe benim ses bayrağım. Türkçe sınıf öğretmenliği için de en uygunu bu olurdu. Oraya atanmak da çok güzel olurdu. Oraya seve seve giderim. Çünkü madencilerin olayı hepimizi çok etkiledi. Gördüğümde, o pankartı tutmak bile tüylerimi diken diken etti. İnşallah atanırım da orası olur. Çok da güzel olur benim için" dedi.

Öğrencilerin açtığı pankart törene katılanlar tarafından da alkışlandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title