Haberler

Metiner: Milletin Darbecilere Karşı Sonuna Kadar Direnme Hakkı Vardır

AVCILAR'da CHP ile AK Parti aynı 'Demokrasi nöbeti'nde bir araya gelirken, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, halkın darbecilere karşı Milletin darbecilere karşı sonuna kadar direnme hakkı olduğunu söyledi.

AVCILAR'da CHP ile AK Parti aynı 'Demokrasi nöbeti'nde bir araya gelirken, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, halkın darbecilere karşı Milletin darbecilere karşı sonuna kadar direnme hakkı olduğunu söyledi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, her gün bir mahallede düzenlenen 'Demokrasi Nöbeti'ni dün akşam Merkez Mahallesi'nde sürdürdü. AK Partililer'in kullandığı İBB'nin yerleştirdiği platforma belediye meclis üyeleri ve CHP Gençlik Kolları yöneticileri ile gelen Başkan Handan Toprak Benli, AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ile birlikte elindeki Türk bayrağını salladı. İstiklal Marşı'nın okunduğu, 10'uncu Yıl Marşı'nın söylendiği etkinlikte konuşan  Benli, "Demokratik ve sosyal bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma kararlığı ile buradayız ve nöbetteyiz. Her zaman da nöbette olacağız. Her Türlü saldırıya darbeye teröre karşı omuz omuza olacağız o karşı duruşumuzu hep birlikte ortaya koyacağız" dedi.

CHP'lilerin ayrılmasından sonra AK Parti İlçe Başkanı Tepe de, halkın parti ayrımı yapmadan, içinden çıkan hainlere karşı canını siper ettiğini söyledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de konuşmasında halkın, kadın erkek ayrımı yapmadan 'İblis' olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen'in askerlerine diz çöktürdüğünü belirtirken, "Bu hainler Uludere'yi bombaladı, Rus uçağını düşürdü, Alevi mahallelerine bomba saldı, Türk ve Kürdü, Alevi ile Sünniyi, Müslüman ile gayri müslimi karşı karşıya getirmeye çalıştı. Bu oyuna gelmedik gelmeyeceğiz" dedi.

Metiner, 15 Temmuz'daki darbe girişimi üzerine halkın havalimanına akın ettiğini kaydederek şöyle konuştu:

"Dünya bilsin. Öyle sadece çıplak ellerimiz yoktu ha. Ellerimizde silahlarımız da vardı. Suçsa suç. O darbeciler bilsinler ki her birimizin bellerinde, evlerinde silahları var. Gerektiğinde o silahları darbecilere karşı kullanırız. Bir daha bizi alçakça ve namertçe vurmalarına izin vermeyiz. Korkmayın, milletin direnme hakkı vardır. Ankara'dan dostlarım, İstanbul'dan arkadaşlarım arıyorlardı. Üzerimizde dolaşıyorlar ne yapayım diye. Silahın var mı var. Çıkıp karşılık ver kardeşim . 'Arkadaşlarımıza silahlarınızı alın çıkın' dedik. Milletin darbecilere karşı sonuna kadar direnme hakkı vardır. Ama çok şükür biz çıplak ellerimizle onları yendik. Bizim imanımız en büyük silahımız. Silahtan korkmayanı kim durdurabilir. Ölümü ölümsüzlük bileni kim durdurabilir."

Bu arada 15 Temmuz'dan hemen sonra yapılacak düğünlerini darbe girişimi nedeniyle erteleyen Vanlı Cüneyt Kefiye ile Güler Vatansever çifti de platforma çıkarken, "Günlerce nöbet tuttuk. Vatan için buradayız" deyince uzun süre alkışlandı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Metiner AK Parti İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title