Haberler

Mersin'de Milletvekilleri Mazbata Aldı

Mersin'de, 25'nci dönem Milletvekili Genel Seçiminde CHP'den ve Ak Parti'den seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı.

Mersin'de, 25'nci dönem Milletvekili Genel Seçiminde CHP'den ve Ak Parti'den seçilen milletvekilleri mazbatalarını aldı.

Mersin Adliyesi'nde gerçekleşen mazbata törenine ilk olarak CHP'den milletvekili seçilen Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve partililer katıldı. Mazbata öncesi konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras, 11 milletvekilliğinden 3'ünü CHP'nin kazandığını belirterek, seçim sürecisince görev yapan herkese teşekkür etti. Aras'ın konuşmasının ardından ilk olarak CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı'nın mazbatalarını teslim aldı.

'ÖZGECAN'A ATFETTİ'

2'nci kez milletvekilili seçilen Aytuğ Atıcı, mazbatasını Özgecan Aslan'a atfettiğini belirterek, "Ben şimdi Özgecan Aslan duruşmasından geliyorum. Sizlerin de izni ile sizlere ait olan bu mazbatayı Özgecan'a atfetmek, ithaf etmek istiyorum. Bu ithafla da önümüzdeki dönemde başta kadına yönelik şiddet, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olmak üzere, bütün kesimlere yapılan şiddetle canımın yettiğinde mücadele edeceğime söz veriyorum" dedi.

Ardından söz alan Hüseyin Çamak ise, Özgecan Aslan cinayetinin toplumda büyük bir infial yarattığına dikkat çekerek, "Duruşmada zanlı olayı büyük bir soğukkanlılıkla anlattı. Adeta kanımız dondu. Ama tabi bu ülke neden bu halde? Özgecan'dan da önce cinayetler işlendi, ondan sonra da işlendi. Nitekim Gaziantep'te 19 yaşındaki bir kadın eşi tarafından öldürüldü. Biz toplum olarak ailede ve okullarda yeterli eğitimi alamıyoruz. Çocuklarımıza gerekli eğitimi veremiyoruz. Aileden başlayarak eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gereklidir. İnsanlarımıza önce insan sevgisini aşılamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Çamak, seçimler sırasında seviyeli bir kampanyanın yürütüldüğünü kaydederek, şunları söyledi: "Gerçekten çok iyi çalıştık. CHP olarak 1'nci sıradan 11'nci sıraya kadar tüm arkadaşlarımız canla başla çalıştılar. Tüm örgütlerimiz, özellikle kadın kollarımız bizlere büyük destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Biz partimize, ülkemize parlamentoda layık olmaya çalışacağız."

Daha sonra söz alan Fikri Sağlar ise son derece uygar bir seçim sürecinin yaşandığının altını çizerek, şunları kaydetti: "Partililerimizin ve halkımızın teveccühü ile milletvekili seçilerek mazbatalarımızı almış bulunuyoruz. Bu benim için şereftir. Bu şerefi de sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Ben sizin sadece sizin seçtiğimiz milletvekili değil tüm Mersin milletvekili olarak Özgecanların değil faili meçhul cinayetlerde ölenlerin, her türlü haksızlığa, yolsuzluğa uğrayanların, hırsızların, hırsızlık yapmaya teşebbüs edip sonrasında bu ülkeyi soyanların peşinden koşacağım. Onları yakalayıp adalete teslim edeceğim. Ben Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorum. Burada bulunan hakimlerimiz gibi evrensel hukuka inanmış yargıçlarımızın varlığına ve onların adaleti tam olarak vereceğine inanıyorum."

'KAYIN BABASINA GİTTİ'

Mazbatalarını alan CHP Milletvekilleri, çıkışta toplanan partililerle birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmezken, Hüseyin Çamak, mazbatası ile birlikte aile büyüğü olan kayınbabası İsmail İyigüven'i ziyaret etti. İyigüven'in ellerini öpen Çamak, hayır dualarını da alarak günün anısına birlikte fotoğraf çektirerek, sosyal medya hesabından paylaşmayı da ihmal etmedi.

Bu arada, Ak Parti milletvekilleri Mustafa Muhammet Gültak, Yılmaz Tezcan ve Muhsin Kızılkaya, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras'ın elinden aldı. Mazbata töreninde konuşan Gültak, seçimlerde çok başarılı bir kampanya yönettiklerini belirterek, "Ak Parti'yi temsil etmek üzere Ankara'ya gideceğiz. Bu gidiş devamlı git gellerle, hizmetlerle devam edecek. Sandığa, milletin sözüne ve kararına saygımız sonsuz. Bundan sonra Mersin'in sıkıntılarını ve problemlerini çözmek için çalışacağız" dedi.

Yılmaz Tezcan ise seçim döneminin barış ve sükünet içerisinde geçtiğine dikkat çekerek, Mersin'e hizmet getirmek için her türlü desteği, çabayı sağlayacağını dile getirdi.

Muhsin Kızılkaya da Türkiye'nin bütün renklerinin ilk defa parlamentoda temsil edildiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Temsiliyet gücü en yüksek parlamentolardan birisi oluştu. Buradan mutlaka çok güçlü hükümet de çıkacaktır. Türkiye demokratik gelenekleri çok köklü olan bir ülkedir. Dolayısıyla kaygılanacak hiçbir şey yok. Kısa süre içerisinde her şey rayına girer." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çamak Fikri Sağlar Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title