Haberler

Mersin'de Engellileri Duygulandıran Bağış

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Çimsa Mersin Fabrikası'nın işbirliği ile engellilere 50 adet akülü araç hediye edildi.

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ile Çimsa Mersin Fabrikası'nın işbirliği ile engellilere 50 adet akülü araç hediye edildi.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen törende, Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde eğitim gören çocukların Kafkas dans gösterileri, özel eğitim ve rehabilitasyon okulları öğrencileri tarafından sahnelenen step, zeybek, modern dans ve Silifke yöresine ait halk oyunları ve orta oyunu izleyicilerle buluştu. Ayrıca, dünyaca ünlü Stephen Hawking, Hugh Herr, Ludwig van Beethoven, Aşık Veysel gibi engelli sporcular, müzisyenler ve politikacıların fotoğrafları da sergilendi. Etkinliğin son kısmında, engellilere akülü araçları teslim eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Levent Öncel, duygulu anlar yaşadı.

MERSİN DUYARLI BİR KENT

Mersin'in engelli bireyler konusunda çok duyarlı bir kent olduğunu ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu, "Engelliler konusu sosyal katılımcılığın en üst düzeyde olması gereken bir öneme sahiptir. Gönüllülük ve ısrar esastır. Bize ne büyük destek ise siz engelli bireylerimizden, ailelerinden ve toplumun diğer kesimlerinden gelmekte. Bugün burada olmanız bunun en anlamlı göstergesi. Umarım bu çabalarımız diğer sektörlere ve kurumlara örnek olur" dedi

50 ADET AKÜLÜ ARAÇ DAĞITILDI

Çimsa Mersin Fabrika Müdürü Öncel ise, engelli bireylerin toplum yaşantısına tam ve sorunsuz bir şekilde katılımını sağlamanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Kamu ve özel sektör kuruluşlarına, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere büyük görevler düşüyor. Bu bilinçle bizler de kurum olarak toplumumuza bilinç oluşturmak, engelli bireylerin günlük hayatta yüzleştikleri sorunların çözüme kavuşturulmasına katkı sağlamak adına hareket ediyoruz. Aramızdaki engelleri bertaraf etmek amacıyla bu vesileyle küçük de olsa katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 50 adet akülü sandalye engellilere teslim edilirken, akülü sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşların mutluluğu yüzlerinden okundu. Akülü sandalye sahibi olan Cennet Demirtaş, "Akülü sandalyeye çok ihtiyacım vardı. Bir çocuğum var, onu okula götürüp getirirken çok zorlanıyordum. Ama şimdi benim için daha kolay olacak" ifadelerini kullandı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Stephen Hawking Silifke Mersin Çimsa Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title