Haberler

Mekana duyulan sevgi adına: Marakeş Yves Saint Laurent Müzesi

Güncelleme:

4000 m² yüz ölçüme sahip yeni Yves Saint Laurent Müzesi (mYSLm) 2017 sonbaharında Marakeş'te kapılarını açacak.

YSL. En büyük moda tasarımcılarından birinin büyüleyici yaşantısını ve yaptığı işleri simgeleyen üç harf. Yves Saint Laurent modada bir devrim yarattı ve en güzel kadınları giydirdi. Podyuma dair inandığı değerlerden birisi de benzersiz özel tasarımlardan oluşan koleksiyonlar yaratmak için dünyanın her yerinden renkleri, şekilleri ve desenleri bir araya getirmekti. Belki de bu nedenle Fas'ta bulunan dünyaca ünlü Majorelle Bahçeleri'ne yürekten bir hayranlık duyuyordu. Burada Marakeş'te, eski şehrin kapıları önünde, tüm kıtalardan getirilmiş kaktüsler, palmiye ağaçları ve nilüferlerin yer aldığı zengin renklere sahip bu sanat eserine aşık oldu.

Pierre Bergé Vakfı tarafından yönetilen bu mekan, Saint Laurent'in çalışmalarından bazılarını vitrine çıkarmak adına oldukça uygun bir seçenek. Bu durum da yeni Marakeş Yves Saint Laurent Müzesi'nin (mYSLm) Majorelle Bahçelerinin hemen sağındaki Yves Saint Caddesi üzerinde inşa edilmesine neden oldu. Aynı zamanda kendisinin memleketi olan Paris'te de yeni bir YSL müzesi inşa ediliyor. Her iki müze de önümüzdeki sene açılacak.

Ünlü Tasarımcılar Karl Fournier Ve Olivier Marty

Zarif, Huzurlu Ve Zamandan Bağımsız

Marakeş'teki binanın tasarımı ve konseptinden Karl Fournier ve Olivier Marty tarafından kurulmuş olan French Studio KO sorumlu. Bu iki mimarın binanın mimarisine dair hedefi binanın içerisinde sergilenen modanın yankılanmasını sağlamaktır. Binanın tasarımında Saint Laurent'in en meşhur tasarımlarından biri olan kadınlar için smokin koleksiyonundan ilham alınıyor. Marakeş çevresinde üretilen kadife pürüzsüzlüğündeki pişirilmiş tuğlalar binanın ön yüzünü kaplayacak. Sıkı bir kafes düzeninde düzenlenerek neredeyse kumaş benzeri bir desen oluşturuyorlar. Zarif, huzurlu ve zamandan bağımsız. İçerisindeki bağımsız bir astarla genellikle şaşırtan bir smokin gibi, Studio KO mütevazi dış cepheyle karşılık sağlayan heyecan verici bir iç tasarım yarattı. Renkli motifler ve taş parçacıkları duvarları ve zemini süsleyecek.

Toplam 4000 m² yüz ölçümünün 400 m²'si Yves Saint Laurent hakkında sürekli olarak devam edecek bir sergiye ayrılacak. 5000 kıyafetten, 15.000 özel tasarım aksesuardan ve on binlerce eskizden oluşan, çalışmalarından bazıları burada sergilenecek. 150 m²'lik diğer bir alan geçici sergiler için kullanılacak. Ek olarak bu yeni bina geniş bir terasa, bir restorana ve moda ve tasarım hakkında 5000'den fazla kitaba yer veren kendi kütüphanesine sahip olacak. Sağlık tesisleri banyo ekipmanları tasarımcısı ve üreticisi Duravit tarafından üretilen tuvaletlere sahip olacak: Sieger tasarım tarafından dizayn edilen Darling New serisinden duvara monte tuvaletler. Uyum içerisinde dairesel bir form ve zarif kenarlar Duravit programındaki bu tasarım klasiğinin alamet-i farikası. Kapalı kenarları sayesinde, modeller son derece zarif ve uyum içerisindeki görünümlerini bozacak görünür bağlantılara sahip değildir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Marakeş Fas Dekorasyon Kültür Sanat Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title