Haberler

Çalışanları Şaşkına Uğratan İhbar! Mantı Yapmayan Annesini 112 'ye Şikayet Etti

Güncelleme:

Sivas 112 Çağrı Merkezi'ne yıl içinde yapılan 1 milyonun üzerindeki çağrının yüzde 65'i asılsız çıktı. Asılsız çağrılar içinde kendisine mantı yapmayan annesini şikayet eden kişi şoke etti.

Sivas Acil Çağrı Merkezi'ne yıl içerisinde yapılan yaklaşık 1 milyon çağrının yüzde 65'ini asılsız çağrılar oluşturdu. Asılsız çağrılar arasında, kendisine mantı yapmayan annesini şikayet eden bir kişi de dikkat çekti.

112'NİN EN BÜYÜK PROBLEMİ ASILSIZ İHBARLAR

Sivas'ta 3 yıl önce 6 acil çağrı alan kurumun çağrı merkezleri 112 numara ve ortak bir çağrı merkezinde bir araya getirildi. Yeni sistem ile acil durumlara daha erken ve daha kaliteli hizmet amaçlanırken, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin en büyük sıkıntısı yine asılsız ihbarlar oldu.

MANTI YAPMAYAN ANNESİNİ ŞİKAYET ETMİŞ

Son bir yıl içerisinde Sivas 112 Acil Çağrı Merkezi yaklaşık 1 milyon çağrı yapılırken bu çağrıların yüzde 65'ini asılsız çağrılar oluşturdu. Asılsız çağrıların büyük bir kısmı ise çocukların eline verilen akıllı telefonlar ile gerçekleşti. Asılsız çağrılar arasında, kendisine mantı yapmayan annesini şikayetten, soda siparişine kadar bir çok ilginç ve gereksiz çağrı yer aldı.

112 'ye Yapılan Asılsız Çağrılar Şoke Etti! Mantı Yapmayan Annesini Şikayet Etti

ÇAĞRILARIN %65'İ GEREKSİZ

Konu ile ilgili açıklama yapan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hakkı Bolat, asılsız çağrıların can ve mal güvenliğini riske ettiğini belirterek, "Çağrılarımızın yüzde 65'i gereksiz çağrılardan oluşuyor. Bu gereksiz çağrıların içerisinde sapık aramaları varken, daha fazlasını ise akıllı telefonların çocukların eline verilmesi ile gerçekleşen gerçekleştirilen acil çağrılar oluşturuyor.

Bu nedenlerle acil yardıma ihtiyacı olan kişilerin merkezimize ulaşması gecikiyor. Bazen hiç ulaşamayabiliyorlar. Bu gereksiz çağrılar can ve mal kaybı riski doğurmaktadır. Bu durumdan herkes mağdur olabilir" dedi.

"ASILSIZ ÇAĞRILAR CEZASIZ KALMIYOR"

Bolat, asılsız çağrılarda bulunan kişilerin tespit edilip cezalandırıldığını ifade ederek, "Asılsız çağrılarla ilgili cezai müeyyide uyguluyoruz. Kabahatler kanunu çerçevesinde para cezası uygulanıyor. Son bir yıl içerisinde 22 kişiye para cezası uygulandı. Süreci devam edenler var. Biz Bilişim Teknolojileri Kurumu (BİK) vasıtası ile asılsız çağrıda bulunan kişilerin IMEI numaralarını, telefon numaralarını, isim ve adreslerini tespit ediyoruz. Ardından ceza uyguluyoruz ve uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas 3.Sayfa Komik - İlginç Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

dürbünlü:

bu şımarıklıkları daha çok kemelis akape gençligi yapıyor.

2
8
yanıtYanıtla
VATAN:

BU GİBİ AKLI DENGESİ YERİNDE OLMAYAN KİŞİLER TESBİT EDİLİP AĞIR BİR CEZAYA ÇAPTIRILMALI.

8
0
yanıtYanıtla
hep tespit edelim ohhh:

aklı dengesi yerinde değilse nasıl ağır cezaya çarptıracaksın.

yanıt8
yanıt1
ömer:

33 milyon akılsız . . . ülke vatandaşı. . .

yanıt1
yanıt0
CEMAL KARACİĞER:

İYİDE BUNLARA YAPDIRIM YOK MU ? DEVLETİ HASIZ YERE MEŞGUL ETMEKDEN , BELKİ DE BU YAPDIĞINDAN ÖTÜRÜ BİRİLERİNİN HAYATLARINA SAĞLIKLARINA YAPILAMAYAN HİZMET DEN ÖTÜRÜ. . . YOK NEYMİŞ ANNEM BANA MANTI YAPMADI ; ZIKIM YE ANLADINMI . NEDEN MİLLETİN VERDİĞİ VERGİLERİ , MAAŞ ALAN, ARAÇ GEREÇ MALZEME VE AKARYAKIT ALINAN VE İSRAF ETTİREN . VE HARAM İŞLER YAPTIRAN OLUYORSUN O KADAR MİLLETİN HAKKINI ÇALIYORSUN YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ . YAŞIM 52 DEFALARCA RAHASIZLANDIM BİRKEZ BİLE KENDİME ÖZEL 112 ÇAĞRISI YAPMADIM .

2
0
yanıtYanıtla
kader:

asılsız olanlara ıyıbır para cezası ve hapıs verılsın akılları başına gelir bu kız içinde pislik şımarık ve ahlaksızca davranışlar guya ıyı bişi yapmış

1
0
yanıtYanıtla
01:

bunlar güzel ho§ta. . . bekarim calisiyorum evim var beni evlendirin kari ariyorum veya koca ariyorum diye telefon edenlere ne demeli . . . !!!!!

1
0
yanıtYanıtla
Sivas:

İl sivas olunca tabi normal

0
1
yanıtYanıtla
...:

başka eğlence bulamamış herhalde kendine . . gerizekalı . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title