Haberler

Manisa'da Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü Hasadı Başladı

Güncelleme:

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2023 yılı Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri hasat edilirken, bağlarda budama çalışmaları da başlatıldı. Verimli topraklar ve bilinçli tarım sayesinde kaliteli üzümler yetişiyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir yandan 2023 yılı Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri hasat edilirken diğer yandan da bağlar budanarak 2024 yılı ürünleri için hazırlanıyor.

Sarıgöl ilçesine bağlı Bahadırlar Mahallesi Boğazçiftliği Mevkiinde bir yandan Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü hasadı yapılırken, diğer yandan da üzüm hasadı tamamlanan bağlarda budama çalışmaları başlatıldı.

Topraklarının verimli olduğunu belirten Bahadırlar Mahallesinden Yücel Keşkekoğlu, "Çevremizde üzüm hasadı devam ediyor. Bizim ovamızın toprakları verimli ve son sistem bağcılık ile uğraşmaktayız. Şuan Çekirdeksiz Sultaniye Üzümün bağda kilosu 35-40 liradan satılmakta. Bu seviyeye gelmesi için de bakımları ve salkımların temizlikleri de titizlikle yapıyoruz. Hava ve toprak şartları ile birlikte bilinçli yapılan tarım sayesinde bu bölgelerde kaliteli üzümlerin yetişmesini sağlıyor. Bu sayede yurt içi ve dışına dalında taze üzüm sevkiyatına devam ediyoruz." dedi.

"Dalında en az bin bin 500 ton üzüm var"

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise şunları söyledi: "Sarıgöl ve çevresinde şuan sultaniye üzüm dalında 35-40 liradan satılıyor. Ben de kendi üzümümün kilosunu 36 liradan sattım. 40 liradan üzüm satan üreticimiz de var. Bağlarda örtü altında tahminimize göre en az bin, bin 500 ton üzüm dalında kesilmeyi bekliyor. Üzümlerimiz yaş olarak yurt içinde ve ihraç edilerek dünyanın dört bir yanında tüketilmeye devam ediyor. Sarıgöl'den en büyük ihracat ise Rusya'ya yapılmakta." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıgöl Manisa İhracat Tarım Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title